Kahyalar’a yeni mezarlık

KAHYALAR Belediyesi, beldenin 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak mezarlık yapımı için kolları sıvadı.

Sarıağaç Mahallesi, Dikmen Mevkii’nde bulunan ve 2002 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından mezarlık yeri olarak ayrılan 20 dönümlük arazide 40 gündür çalışma yapan Kahyalar Belediyesi, işin zor kısmını bitirdi. 20 dönümlük arazinin yaklaşık 15 dönümünü 15 metre yüksekliğinde toprakla dolduran Belediye, şimdilerde mezarlığın duvar, namazgah, şadırvan ve peyzaj işlerini yapmak için çalışıyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Kahyalar Belediye Başkanı Tevfik Karav, bölgede mezarlık alanı için 18 uygulaması yapacaklarını söyledi. Mezarlığa cenaze defni yapılırken iş makinesi kullanmayacaklarını, belli aralıklarla mezarların oluşturulacağını söyleyen Karav, “Oluşturacağımız mezarlığın 5 bin mezar kapasitesi olacak. Planını hazırladık. Gelişi güzel defin yaptırmayacağız. Mezarlığın işleri henüz tam anlamıyla bitmedi ancak defin işlemine de başlanacak” dedi.
AKŞİT’E TEŞEKKÜR ETTİ
Mezarlıkta yapılan dolgu işlemleri sırasında DSİ ve İl Özel İdare’nin iş makinelerinden yararlandıklarını söyleyen Başkan Karav, mezarlığın yapımında AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Akşit’in büyük emeği olduğunu söyledi. Mezarlığın Akşit’in sayesinde yapıldığını ifade eden Karav, “Sayın Akşit’e emeklerinden ve desteklerinden dolayı beldem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
HAYIRSEVER ARANIYOR
Mezarlığın istinat duvarı, namazgah, şadırvan gibi işlerini yapmak için belediyenin bütçesi olmadığını da ifade eden Karav, mezarlığın eksiklerinin giderilmesi için hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.

#

08 Şub 2013 - 00:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber