'İlk hedefimiz GZP yolu'

Hızla büyüyen GZP için yetersiz kalan mevcut yol üzerinde çalıştıklarını belirten Gazipaşa Belediye Başkanı Çelik "Yeni yolu 2016 yılına yetiştireceğiz" dedi

Yasin ARAZ

GAZİPAŞABelediye Başkanı Adil Çelik, hızlı büyümesiyle birlikte sorunları da büyüyen Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nın (GZP) yol sorununa çare olacak bir proje hazırladıklarını söyledi. 2016 yılında GZP'ye giden mevcut yolu yenileyeceklerini belirten Çelik, projenin hazır olduğunu, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nden gerekli izinlerin çıkması halinde güzergahla ilgili İmar Kanunu'nun 18. Maddesi'ni uygulamaya geçeceklerini söyledi. Çelik, "Havalimanımız her geçen sezon, hatta her geçen gün büyüyor. Bu konuda daha önce pist uzatma çalışması yapıldı. Şimdi de güzel Gazipaşamıza ve havalimanımıza yakışır bir yol yapmak istiyoruz. Malum yol eski ve yetersiz. Hem güzellik, hem de yolun yükünü hafifletecek bir proje tasarladık. Bu yönde yolla ilgili 1/5 binlik plan çalışmalarımızı tamamlayıp Antalya Büyükşehir Belediyesi meclisine sunduk. Ağustos ayı toplantısında bu proje komisyona havale edildi. Ekim ayı toplantısında ise gündeme tekrar gelecek. Onay çıkması halinde 1/binlik çalışması yapılacak ve 18. madde uygulaması ile mülkiyet araştırması yapılacak" diye konuştu.

'50 METRELİK YOL OLACAK'

Proje hakkında da bilgiler veren Çelik, iki güzergah belirlediklerini belirterek "Projelerimiz hazır. Bu aşamada sadece havalimanı yolunu kapsayacak şekilde çalışmalar yaptık. Bu yönde de iki güzergah belirlendi. Birisi 25 metrelik çift şeritli yol, diğeri ise 50 metrelik 4 şeritli bir yol. Eğer 18 uygulamasından istediğimizi elde edebilirsek 50 metrelik yol projesini hayata geçireceğiz. 2016 yazına da yetiştirmek için vargücümüzle çalışacağız" ifadelerini kullandı.

01 Eki 2015 - 22:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber