Hazine arazileri kapış kapış

Antalya Defterdarlığından yapılan yazılı açıklamada, defterdarlıkça atıl vaziyetteki Hazine arsa ve arazilerinin, ekonomiye kazandırılması için taşınmazların satışı, kiralanması, irtifak hakkı tesisi gibi yöntemlerin yanı sıra kat karşılığı inşaat gibi alternatif yöntemlerin de kullanıldığı bildirildi

Antalya Defterdarlığından yapılan yazılı açıklamada, defterdarlıkça atıl vaziyetteki Hazine arsa ve arazilerinin, ekonomiye kazandırılması için taşınmazların satışı, kiralanması, irtifak hakkı tesisi gibi yöntemlerin yanı sıra kat karşılığı inşaat gibi alternatif yöntemlerin de kullanıldığı bildirildi. Yapılan yazılı açıklamada, Aksu ilçesinde bulunan, 696,78 metrekare yüzölçümlü 1 adet taşınmaz 23.07.2013 tarihinde, Korkuteli ilçesinde bulunan 51.715,10 metrekare yüzölçümlü 11 adet taşınmaz ise 24.07.2013 tarihinde toplam 970.061-TL bedel üzerinden ihaleye çıkarılacağı belirtildi. Korkuteli ilçesi Bayat, Bayatbademleri, Güzle, Kargalık, Kayabaş, Ulucak, Yeşiloba Köylerinde bulunan imarsız toplam 34.267,10 metrekare yüzölçümlü 9 adet taşınmazın 281.993 TL bedel üzerinden, Büyükköy Kasabasında bulunan ve imar planında Konut Alanında kalan toplam 17.448 metrekare yüzölçümlü 2 adet taşınmaz ise 270.000 TL bedel üzerinden olmak üzere, 11 adet taşınmaz toplam 551.993 TL bedel üzerinden açık teklif usulü ile 24 Temmuz 2013 Çarşamba günü Korkuteli Malmüdürlüğünde ihaleye çıkarılacağı bildirilen açıklamada şöyle denildi: ”Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az dörtte biri peşin olarak tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedele 24 ay içerisinde 8 eşit taksitte ödeme imkanı getirilmiş olup, bu taksitlere ise aylık yüzde 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanmaktadır. Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler ise her türlü vergi, resim ve harçtan istisna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar satış tarihini takip eden beş yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacaktır. İhalesi yapılacak olan Hazine taşınmazları ile ilgili gerekli bilgi Antalya Defterdarlığı resmi web sitesinde (www.antalyadefterdarligi.gov.tr) yayınlanmıştır. Ayrıca, vatandaşlarımız konuyla ilgili olarak Doğu Antalya Emlak Müdürlüğü ve Korkuteli Malmüdürlüğünden ayrıntılı bilgi alabilecektir.”

17 Tem 2013 - 11:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber