Falezlerde intihar son anda engellendi

İntihar etmek isteyen 16 yaşındaki kız kolundan yakalanıp kurtarıldı

ANTALYA'DA yetiştirme yurdundaki arkadaşına kızdığı için 30 metre yükseklikteki falezde intihara kalkışan 16 yaşındaki S.İ.'yi, sağlık ekibindeki paramedik Zehra Nur Keskin kolundan yakalayıp kurtardı. S.İ.'nin tepki gösterdiği Keskin, "Özür dilerim, seni kurtarmam gerekiyordu" dedi.
Antalya Yatlimanı'ndaki Mermerli Plajı'nın üzerindeki kayalıklarda saat 16.00 sıralarında ağlayan bir kız görenler, polise haber verdi. Yaklaşık 30 metre yükseklikteki kayalıklara çıkan S.İ., polisi görünce kendisine yaklaşılması halinde atlayacağını belirtti. Kayalıkların yakınındaki demir çitin arkasında polislerin ikna etmeye çalıştığı S.İ., ağlayarak kaldığı yurttaki bir arkadaşıyla tartıştığını anlattı.
Bu sırada sağlık ekibinde yer alan paramedik Zehra Nur Keskin, sigara verme bahanesiyle kayalıklara çıkarak kıza yaklaştı. Kadın sağlıkçının verdiği sigarayı almayan S.İ., daha sonra oturduğu kayalıklarda ayağa kalkarak yaklaşılmamasını istedi. Bunun üzerine Keskin, S.İ.'den tekrar oturmasını ve kendisiyle konuşmasını istedi.

SONRA ÖZÜR DİLEDİ

S.İ.'ye su uzatan Keskin, 1 saat süren ikna konuşmasının ardından kızın dalgınlığından faydalanıp kolundan yakaladı. Daha sonra çevrede güvenlik önlemi alan polis ve diğer sağlık görevlileri, S.İ.'yi kayalıkların kenarından yukarı çekti. Bu sırada S.İ., kendisini kurtaran Zehra Nur Keskin ile polise tepki gösterdi. Keskin ise S.İ.'den özür dileyerek, "Seni kurtarmam gerekiyordu" dedi.

"BİR ANDA YAKALADIM"

Keskin, "Kayalıklarda uzun süre ikna etmeye çalıştım. Yurttaki bir arkadaşıyla tartıştığını ve bir hocasının gelmesini istiyordu. İkna için su ve sigara uzattım, ama almadı. Oturduğu sırada ben de yanına yaklaşmıştım, bir anda gözlerini kapattığını fark edince onu yakaladım" diye konuştu.
S.İ., yetiştirme yurdundan gelen bir görevli eşliğinde sağlık kontrolünden geçirilmek üzere polis otomobiliyle hastaneye götürüldü.

20 Tem 2014 - 18:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber