Expo için çiçek lisesi

ANTALYA'DA 2016 yılında düzenlenecek dünyanın en büyük fuar organizasyonu Expo için Türkiye'nin ilk Süs Bitkileri Meslek Lisesi'ni açmayı amaçlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bunun için çalışma başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) uygun bulması halinde Aksu Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Süs Bitkileri Meslek Lisesi'ne dönüştürülecek. Antalya'da 2016 yılında yapılacak Expo için başlatılan hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Kentin dinamikleri Expo yasasının çıkmasını beklerken, sivil toplum kuruluşları da fuar organizasyonu için şimdiden çalışmalara başladı. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ise, fuar alanının bulunduğu Aksu'daki Yeni Dumanlar Mahallesi'ndeki Aksu Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin Süs Bitkileri Meslek Lisesi olarak dönüştürülmesi yönünde karar alarak MEB'e sundu. Expo 2016'nın düzenleneceği 1080 hektarlık alanın hemen ardında bulunan 230 öğrencili okulda Dış Mekan Bitki, İç Mekan Bitki, Kesme Çiçek, Sebze Yetiştirme, Meyve Yetiştirme, Peyzaj bölümleri bulunacak. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, okulun bulunduğu bölgenin hem örtüaltı tarım hem de kesme çiçek sektörünün çok yaygın olduğu bölge olması ve Expo 2016'nın düzenleneceği alana yakınlığı nedeniyle özellikle belirlendiğini kaydetti. Hedeflerinin örtüaltı tarım ve kesme çiçek sektörlerine eğitimli elemanlar yetiştirmek olduğunu belirten Gülay, Expo 2016 Antalya için de altyapı desteklerinden biri olacağını dile getirdi. HEDEF KALİFİYE ELEMAN Okul Müdürü Hüseyin Koşargelir, Antalya'nın iklim açısından tarımsal faaliyetlere uygunluğu, süs bitkileri ve kesme çiçek sektöründe Türkiye'nin lider kenti olması nedeniyle Türk tarımına kalifiye elaman yetiştirilmesinin hedeflendiğini söyledi. "LİSE KURULMASI SEVİNDİRİCİ" Türkiye'nin süs bitkileri ve kesme çiçek sektöründeki lider kenti Antalya için bu alanda bir lisenin kurulmasının çok sevindirici olduğunu belirten Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, sektörde kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığını ifade ederek, Antalya'nın Expo 2016 fuarını düzenleyecek olmasının büyük önem arz ettiğini açıkladı. Bağdatlıoğlu, lisenin gelişimi ve Expo 2016'nın içinde aktif olarak yer alması için gerekli destekleri sağlayacaklarını da kaydetti.

#

19 May 2012 - 00:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber