Esnaftan 'hanut' tepkisi

Alanya'da esnaflık yapan Uzunay, artan hanutçuluk olaylarına karşı tepkisini ortaya koymak için işyeri vitrinine 'Bu iş yerinde hanut verilmez' yazısı astı

- Günay AKTAŞ
ATATÜRK Caddesi'nde bulunan 7 Nota Müzik Evi'nin sahibi Kurtuluş Uzunay, hanutçuluğa tepkisini işyerinin camına 'Bu iş yerinde hanut verilmez' yazısını asarak gösteriyor. Alanya Belediyesi ekipleri tarafından hanutçuluk olaylarının engellenmesi yönünde denetimler yapıldığını ancak bu tür olayların devam ettiğini söyleyen Uzunay, "Herkes camına hanut verilmez yazısını asmalı. Bir yabancı turist müzik aleti almak istiyor, etraftaki esnaf da beni gösteriyor. Turisti kolundan tutup buraya getiriyorlar. Daha sonra da 'Bu müşteriyi ben getirdim bana da pay ver' diyorlar. Buradaki herkesin hanuta ihtiyacı var. Ben hanuta gerek duymuyorum. Ama herkes hanutçuluk ile kazanç sağlıyor" dedi.

#

25 Ağu 2012 - 01:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

- turizm bakanlığı anlamadım. en büyük hanutçuluk yapan seyahat acentasıdır. shopping turlar vs. bu konuda çok tartışılacak şeyler var. antalya'da ki büyük mağazalar büyük ayak basti primler veriyor. aslında seyahat acentalara devlet tarafından primler versin ve sokak acentalara izin vermesin. kalite böyle yükselir ve esnaf rahat bir nefes alır. örnek: şirketlere kişi başı 3 yada 4 euro giriş primleri devletten alsın. şuanda antalyada ki kuyumculardan 20 euro yada 30 euro ayak bastı alıyorlar fakat sadece % 15'i götürebiliyorlar. demek ki 6dan biri. 6x3 euro 18 euro yapar. çocukları saymadım. çözümler çok fakat turizm bakanlığı destek vermesi lazım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ağustos 01:04

Çorum Haber