Esnafın sabrı taştı

Milli Egemenlik Bulvarı’nda yıllardır bitmek bilmeyen yol çalışması esnafın sabrını taşırdı. Yol yapımını üstlenen firmanın şantiyesindeki ruhsat problemi nedeniyle çalışmaların durması üzerine sokağa dökülen esnafı Kaymakam Pamuk ikna etti

YAKLAŞIK 2 yıl önce MilliEgemenlikBulvarı D-400 Karayolu’nda başlayan yol yapım çalışmaları işkenceye döndü. Yolun sökülüp trafiğe kapatılması en çok bölge esnafını mağdur etti. İşleri duran ve siftahsız dükkan kapatan esnaf son günlerde yol çalışmalarının durması üzerine bu kez sokağa döküldü. Saat 14.30’da hastane kavşağında buluşma kararı alan esnaf, tek şeritte çift yönlü akan yolu trafiğe kapatmak istedi. Esnafın yolu kapatacağını duyan İlçe Emniyet Müdürü Metin Demirbağ ve beraberindeki polisler bölgeye gelerek esnafı ikna etmek istedi. Olay yerine Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin ve Esnaf Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez de geldi.

TANSİYON YÜKSELDİ

Emniyet Müdürü Demirbağ’a, gerekçelerini anlatan esnaf şantiye yetkilisi ve Kaymakam Muhittin Pamuk’un yanlarına gelmesini istedi. 2 yıla yakın bir zamandır yol yapımının bitmediğini belirten esnaflar, “Siyasi çekişmeler yüzünden bizler mağdur ediliyoruz. Yol yapım bir türlü bitmedi. Her sorduğumuz kişi bize farklı bir cevap veriyor. Siftahsız dükkan kapatıyoruz. Hepimizin çeki var, senedi var. Bunları ödemek için durmadan bankadan kredi çekiyoruz. Böyle giderse yol bitmeden biz biteceğiz. Şantiye yetkililerinin umurunda değiliz. Şehrin en işlek yeri olan bu bölgede çalışma yapmak yerine gidip sanayi kavşağında çalışma yapılmasına bir anlam veremedik. Yetkililer buraya gelsin ve bize bu işin ne zaman biteceğine dair söz versin. Aksi halde yollara döküleceğiz” dedi. Esnafı tepkisinde haklı gördüğünü belirten İlçe Emniyet Müdürü Demirbağ, esnafın haklı davasında haksız duruma düşmemesi için uyardı. Basın açıklaması yapabileceklerini belirten Demirbağ, yolu trafiğe kapatmaları durumunda istemeden de olsa kendileri hakkında işlem yapmak zorunda olacaklarını söyledi. Demirbağ esnafın kaymakamla görüşmek istemesi üzerine Kaymakam Pamuk’u arayarak durumu iletti.

PAMUK OLAY YERİNE GELDİ

Kısa süre sonra olay yerine gelen Kaymakam Pamuk, esnafı dinledi. Sorunlarını anlatan esnafa hak verdiğini dile getiren Pamuk, yol yapım işini üstlenen firmanın şantiye şefi Yadigar Aydın’ı çağırdı. Olay yerine gelen Aydın, sorunun asfalt şantiyesinin ruhsatının alınamamasından kaynaklandığını belirterek, “Şantiyemizin ruhsat alımıyla ilgili yaşanan problemler yüzünden işin bitirilme süresi uzadı. Konu önümüzdeki Salı günü Gazipaşa Belediyesi’ne getirilecek. Sorunun çözüleceğini umut ediyoruz. O zamana kadar İl Özel İdaresi bizlere süre verdi. Herkesin huzurunda şunu söyleyebilirim ki 15 gün içinde yolun ilk katı asfaltlanmış bölümünü bitireceğiz” dedi.

KAYMAKAM TAKİPÇİSİ OLACAK

Söz konusu bölümün trafiğe açılmasının ardından hemen yolun karşı yönüne geçilmesini isteyen Kaymakam Pamuk, “Şehirde hareketliliğin olduğu bu bölgeye öncelik vermenizi istiyoruz. Gazipaşa-Alanya istikametindeki bu bölümü bitirdikten sonra önceliği hastane kavşağı ile deniz kızı kavşağı arasında kalan karşı yöne verirseniz mağduriyetler artmaz” dedi. Bu doğrultuda söz alan Pamuk, kalabalığa biraz daha sabretmelerini, yol çalışması bittikten sonra bunun en büyük getirisinin kendilerine olacağını dile getirdi. Pamuk, firmanın sözünü tutup tutmayacağının da takipçisi olacağını söyledi.

29 Kas 2013 - 14:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber