Engelsiz fidanlar meyve verdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçen, engellilere iş garantili mesleki eğitim kursu verilmesine yönelik, "Gökkuşağı Serası" projesi ilk meyvelerini verdi

ANTALYA Engelli Bireyler Derneği’nin hazırladığı ve İŞKUR tarafından kabul edilen proje kapsamında, Antalya Özel Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören zihinsel ve fiziksel engelli öğrenciler, kendi seralarında meyve ve sebze üretti. Çıplaklı’da bulunan merkezde açılan bahçıvanlık mesleki edindirme kursuna katılan 10 engelli, kendi yetiştirdikleri organik ürünlerin mutluluğunu Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’la paylaştı. Başkan Akaydın’ı ziyaret eden öğrenciler kavun, karpuz, domates ve biber gibi organik ürünlerden oluşan bir sepeti hediye etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın öğrencilerin başarısı ile gurur duyduğunu ifade etti.


GURUR VEREN PROJE

Göreve geldiği günden buyana engellilere yönelik sosyal projelere her fırsatta öncelik verdiğini ve bundan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Mustafa Akaydın, "Gençlerimizin yüzündeki bu mutluluğu, bizlere adanmış en büyük hediye olarak görüyorum. Zihinsel ve fiziksel engelli bireylerin toplum yaşamına katılımlarını sağlamak adına örnek bir proje. Engellilerin adım adım çalışma hayatıyla bütünleşmeleri gerçekten gurur verici. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.


ÖNCE STAJ SONRA İŞ

Proje zihinsel ve fiziksel engelli işsizlerin toplum yaşamına tam katılımlarının sağlanması ve yaşam standartlarının yükseltilmesini amaçlıyor. Uzman personel gözetiminde ve mesleğinde usta elemanların desteğiyle eğitim alan engelli kursiyerler, eğitimleri sırasında ilgili sektörlerde faaliyet gösteren özel ve kamu sektöründeki işletmelerde staj imkanı bulacak. 5 ay sürecek kurs sonunda, yeteneklerine, tecrübelerine ve öğrenme hızlarına bağlı olarak meslek eğitimi başarıyla sonuçlandıran kursiyerler, süs bitkileri seraları, peyzaj büroları, fidanlıklar, park bahçeler müdürlükleri, otel, fabrika, tatil köyü gibi yerlerde işe yerleştirilecekler.

17 Tem 2013 - 11:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber