Emanet motosikletle şampiyonluk

Arkadaşından emanet aldığı motosiklet ile katıldığı Türkiye Enduro Şampiyonası'nda birincilik elde eden İslam Yıldız, yeni dereceler için çalışmalarını sürdürüyor

  Arkadaşından emanet aldığı motosiklet ile katıldığı Türkiye Enduro Şampiyonası'nda birincilik elde eden İslam Yıldız, yeni dereceler için çalışmalarını sürdürüyor Yıldız: "Bundan sonra hedefim daha çok yarışlara katılmak ve imkan olduğu takdirde yurt dışındaki yarışlarda derece elde etmek" ZAFER SeL - Arkadaşından aldığı motosiklet ile katıldığı Türkiye Enduro Şampiyonası'nda birincilik elde eden İslam Yıldız,  daha önce 5 kez derece elde ettiği yarışlara da arkadaşlarının desteği ile katıldı. 

Motosiklet sevdası ailesinden başlayan ve ilk olarak babasının aldığı bisiklet ile çocukken ayaklarını yerden kesen Yıldız'ın, o günden sonra gönlünde olan motosiklet sevgisi her geçen gün artarak devam etti. 

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bisiklet aldıktan sonra ortaokul yıllarında kendisinde motosiklet sevdasının başladığını ifade ederek, "O yıldan sonra 'ah bir mobilet alabilsem' dedim. Sonra da o mobileti aldım. Sonra vitesli motosiklete geçtim" dedi. 

Vitesli motosiklet kullanmaya 2004 yılında başladığını belirten Yıldız, şöyle devam etti : 

"2004 yılından sonra kademe kademe yavaş yavaş arazi motosikletleri kullanmaya başladım. Kendimi geliştirmek için dağlara, yaylalara gittim. Arabaların gidemeyeceği yerlere gittim, patika yollara girdim. Zaman zaman çıkışı olmayan yollara denk geldim. Çok zorluklarla karşılaştım. Yol olmayan yerlerde, kayalık, bayır alanlarda motosiklet sürdüm. Böylelikle gittikçe enduro yarışları sevdası bende başladı ." 

  

-Emanet motosiklet hasar görünce tamirini kendi yaptı- 

Geçen sene düzenlenen ulusal bir yarışmaya arkadaşının desteğiyle katıldığını belirten Yıldız, şunları söyledi : 

"Yarışlara katılmak için lisans çıkardım. Geçen sene ilk Bodrum'da girdim yarışa. 86 yarışçı arasında genel klasmanda 10. oldum, kendi grubumda ise ikinciliği elde ettim. Bir sonraki yarış Antalya Kemer'de gerçekleştirildi. Burada genel klasmanda dokuzuncu, kendi grubumda yine ikinci oldum. Son olarak İzmir'e gittim. İzmir'de kendi grubumda 1. oldum. Tüm bu yarışlara arkadaşlarımın ve dostlarımın desteği ile katıldım. İzmir'de düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonası'na ise motosikletim olmadığı için arkadaşımdan emanet aldığım motosiklet ile katıldım. Yarışta motosikletin bazı bölümleri hasar gördü, lastiği patladı. Emaneti sağlam teslim etmek için ise uzun bir süre motosiklet üzerinde tamir yaptım ve aynı şekilde arkadaşıma emaneti verdim ." 

Yeni bir motosiklet aldığını ancak bu motosikletin endruro yaşırşalar için uygun olmadığını kaydeden Yıldız, "Motosiklet tamircisiyim. Motosikletin her türlü tamirini yapabilirim ama bütçem her türlü motosikleti almaya uygun değil. Onun için de arkadaşlarımın yardımlarıyla bu tür yarışlara katılıyorum. Bundan sonraki hedefim bütün yarışları takip edip çoğuna katılabilmek, insanlarla tanışmak, iyi sürücülerle aynı parkuru paylaşmak, teknik bilgiler kazanmak, imkan olursa yurt dışındaki yarışlarda derece elde etmek" dedi. 

Kendi motosikletini söke taka bu işe başladığını vurgulayan Yıldız, "Artık bu işi profesyonel şekilde yapmak istiyorum. Dağlarda, yaylalarda idman yapmak bazı durumlarda çok tehlikeli oluyor. Trabzon'da bir idman parkuru yok. Haftada bir izin yapıyorum. Onun da büyük bölümünü parkurlara ulaşmak için harcıyoruz. Bu tür yarışlara katılmak isteyen çok sayıda kişi var Trabzon'da. Bu işi profesyonelce yapmak için parkur gerekli" diye konuştu.

#

26 Eyl 2013 - 11:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber