Dört bin fidan yandı

Makilik alanda çıkan yangında 4 bin fidan, zeytin ağaçları ve arı kovanları zarar gördü

ANTALYA

-Manavgat karayolu üzerinde bulunan ve çok sayıda turistik tesisin bulunduğu Kızılağaç köyünde makilik alanda çıkan yangında 6 yıl önce dikilen 4 bin andız fidanı, zeytin ağaçları ve arı kovanları zarar gördü.

Yangını ilk gören ve itfaiyeyi arayan bir taksici, yangının büyük ihtimalle yoldan geçen bir araçtan atılan sigara izmaritinden başladığını, anız ve kuru otların tutuşmasıyla kısa sürede geniş bir bölgeye yayıldığını söyledi. Köylüler Kızılağaç köy muhtarlığına ait kepçe ile yangın çıkan bölgeyi çevirerek alevlerin yerleşim yerlerine yayılmasını önledi.
ALTI YIL ÖNCE DİKİLMİŞTİ
Köylüler bölgenin 6 yıl önce köy muhtarlığı tarafından 4 bin adet andız fidanı ile ağaçlandırıldığını belirtirken çıkan yangında andız fidanları, zeytin ağaçları ile arı kovanlarının etkilendi. Söndürme çalışmalarına köy muhtarlığına ait kepçe, Manavgat Orman işletme Müdürlüğü'ne ait arazözler ile belediyeye ait itfaiye araçları, çok sayıda itfaiye eri ve köylüler katıldı.

24 Ağu 2013 - 16:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber