DHMİ: GZP'de TAV'ın talebi yok

DHMİ tarafından Gazipaşa Havalimanıile ilgili bir açıklama yapıldı

DEVLET Hava Meydanları İşletmesi  (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Antalya yerel medyasında, GazipaşaHavalimanı'nda pistin uzatılmaması ve apron genişletme çalışmalarının yapılmamasından kaynaklanan sorunların yaşandığına ilişkin haberlere yer verildi bildirilerek, "Dünya standartlarının üzerinde modern havalimanları inşa ederek Türk turizminin gelişmesine büyük katkılarda bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmesi açısından Antalya ve Alanya; önemli bir turizm merkezimizdir" denildi.
KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Antalya Gazipaşa Havalimanı'nın, TAV Gazipaşa Yatırım, Yapım ve İşletme Anonim Şirketi tarafından işletildiği bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:"Bu havalimanımıza yeni tesis ve yatırımların planlanıp inşası, işletmeci şirketin mevzuat ve sözleşme çerçevesindeki talebi ve kuruluşumuzun onayı ile mümkündür. İşletmeci kuruluşun; bugün itibariyle havalimanı apron inşaatı, terminal binasının büyütülmesi ve pistin uzatımı yönünde DHMİ Genel Müdürlüğü'müzden bir talebi bulunmamaktadır. İşletmecinin sadece 'mevcut park alanının dizaynı'nı içeren 03.06.2013 tarihli talebi olmuş ve bu talep Genel Müdürlüğümüzce uygun görülerek gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Gazipaşa Havalimanı'nın bugünkü verimli hizmet düzeyine gelmesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile DHMİ Genel Müdürlüğü'nün büyük desteği sayesindedir. Bu çerçevede, DHMİ olarak Gazipaşa ve bölge turizminin gelişmesine en üst düzeyde katkı sağlamaya devam edeceğiz."
Açıklamada, Gazipaşa Havalimanı'nda bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de işletici firma tarafından DHMİ'ye ulaşacak düzenleme ve yatırım teklifleri yasa, sözleşme ve mevzuatın izin verdiği ölçüde süratle değerlendirmeye alınacağı bildirildi.

18 Haz 2013 - 15:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

mehmet bulanık - gazipaşa havaalanı pisti şimdiye kader uzatılmamasi büyük bir ihmal bölgenin kalkınmasi bu sorun giderildiğinde önemli ülçüde fayde sağliyacağıni düşünyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Haziran 15:12

Çorum Haber