'Demokrasimiz yara aldı'

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Gezi Parkı olaylarında hem demokrasi hem de Türkiye'nin imajının ağır yaralar aldığını söyledi

TÜRKİYE'nin Gezi Parkı olayları ile dövizi ve faizleri etkileyen küresel finans çalkantısı nedeniyle iki farklı sarsıntı yaşadığını belirten Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Gezi Parkı olaylarında hem demokrasi hem de Türkiye'nin imajının ağır yaralar aldığını söyledi.

ATSO'nun haziran ayı meclis toplantısında Gezi Parkı olayları ve ekonomiye yansımaları gündeme geldi. ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak ve iş dünyasından çok sayıda meclis üyesinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Gezi olaylarının neticesinde demokrasinin yara aldığı belirtildi.

Gezi Parkı olayıyla Türkiye'nin bir demokrasi sınavı yaşadığını ve bu demokrasi sınavında çok zorlandığını kaydeden ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, bir taraftan demokratik tepkilerin amacından çıktığını, diğer taraftan demokratik protesto eylemleri karşısında orantısız güç kullanımı yaşandığını dile getirdi.

Budak, sonuç olarak siyasette ve toplumda gerilimin arttığını, demokrasi kültürünün yara aldığını, ekonomide ciddi kayıplar ortaya çıktığını ve dünyada Türkiye'nin imajının ise ağır yara aldığını kaydetti. Ekonomide sadece mal kaybı değil, daha da önemlisi ekonomiye olan güven, tüketim ve üretimde de kayıplar olduğunu belirten Budak, şunları söyledi:

"Bunun telafisi uzun zaman alır. Bu yüksek gerilimden aklıselim her vatandaşın derin kaygı duyması, bir şey söylemeden, bir tavır belirlemeden önce üç kez düşünmesi gerektiği günlerdeyiz. Herkesin kaybettiği, ülkenin kaybettiği, böyle giderse çok ağır bedeller yaşayacağımız bir ortama girmiş bulunuyoruz. Bu eylemlerde iyi niyetli gençler ve vatandaşların demokratik talepleri de bulunmaktadır. Bunları istismar eden gruplarla, iyi niyetli kitleler ayrı tutulmalı ve meşru taleplere kulak verilmelidir. Türkiye'nin bugünkü siyaset sistemi 1980'lerde kaldı. 1990 kuşağı bizlerden farklı, çok farklı. Onları anlamaya çalışılması gerektiğini düşünüyorum."

25 Haz 2013 - 14:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber