Çek mağdurları bugün buluşuyor

Alanya'da bir basın bildirisi yayınlayan ve kendilerine 'Çek mağdurları' adını veren grup "Çeklerimizi ödeyemez hale geldik, işyerlerimiz kapandı ve hapis cezasıyla karşı karşıyayız" dediler

- Tolga ŞİLİL
4 ARALIK 2010 tarihinde Sivrihisar'dan Ankara'ya doğru yürüme eylemine başlayan ve kendilerine "Çek mağdurları" adını veren grup, yarın saat 10.00'da Abdi İpekçi parkında kader arkadaşları tarafından karşılanacak. Alanya'da da basın bildirisi yayınlayan bir grup çek mağduru, kayıpların çok büyük olduğunu söylediler. Çek mağdurları "Ülkemiz ekonomisine mal ve hizmet üreten, vergi ve sosyal güvenlik primleriyle katkı sağlayan vergi mükellefleriyiz. Ülkemizde hüküm süren çetin ekonomik şartların, kısa aralıklarla ortaya çıkan ekonomik krizlerin sonucunda büyük zarar ve ziyanlara uğramış, her sektörden mağdur işadamlarıyız, işverenleriz. Kayıplarımız çok büyük. Bu yüzden çeklerimizi ödeyemez hale geldik. İşlerimiz bozuldu ve icralardan dolayı işyerlerimiz kapandı. Ancak bütün kayıplarımızın, yaşadığımız ekonomik ve sosyal dramın üstüne aile hayatımızı ortadan kaldıran, eş ve çocuklarımızı perişan eden çağdışı, insanlık dışı, hukuk dışı hatta kanun dışı bir zulümle ve hapis cezasıyla karşı karşıyayız. Sonuçta ticari bir alışveriş yapan bizlerin, çeklerimizi ödeyemediğimiz için, yasama hakkından sonra en temel ve kutsal hakkımız olan özgürlüğümüz kısıtlanmakta, hapse atılmaktayız. Ailelerimiz, eş ve çocuklarımız perişan, binlerce kişi cezaevinde, binlercesi kaçak durumda, binlercesi de hapis tehdidiyle karşı karşıyadır "dediler. Hiç bir yasal kılıfın bu çağdışı uygulamayı haklı kılmayacağını savunan mağdurlar, "12 ay süren yasal boşluktan sonra 5941 sayılı yasa çıkarılmıştır. Bu yasa da evrensel hukuka, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne ve Anayasamıza aykırıdır" diye konuştular.

#

08 Ara 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber