Çavuşoğlu: AB sürecini tıkamayız

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği'nden (AB) genel anlamda engellemeler gördüklerini, o nedenle çok sayıda faslın açılmadığını belirterek, "Biz fasıl açılmadı diye bu süreci tıkamayız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği'nden (AB) genel anlamda engellemeler gördüklerini, o nedenle çok sayıda faslın açılmadığını belirterek, "Biz fasıl açılmadı diye bu süreci tıkamayız. Kendi reform sürecimize devam edeceğiz" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde partililerle kahvaltıda bir araya geldi. Çavuşoğlu gazetecilerin soruları üzerine Türkiye'nin, AB üyelik sürecini değerlendirdi. Türkiye'nin AB defterini kapatmayacağını belirten Çavuşoğlu, AB'nin kendisi için önemli bir sınav verdiğini söyledi.

'AB'NİN VİZYON VE LİDER EKSİKLİĞİ VAR'

Bugüne kadar Avrupa Parlamentosu'ndan ve AB'den Türkiye'yi eleştiren kararların çıktığına işaret eden Çavuşoğlu, şöyle dedi:

"Ekonomik sıkıntıdan batan AB, batan üyelerine çare bulamayan AB, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal politikalarını gözden geçirmesini öneriyor. Bu okuyan herkesi güldürüyor. AB'nin biraz daha ciddi olması, biraz daha vizyon ortaya koyması lazım. AB'nin vizyon ve lider eksikliği var. AB'nin bugün vereceği sınav, samimiyet sınavıdır. Sözünde durup durmayacağının bir göstergesi olacaktır."

'TÜRKİYE ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPTI'

Fransa'nın itirazı üzerine açılmayan faslın, yine bu ülkenin itirazını kaldırması halinde açılma ihtimali bulunduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Fransa bu konuda Almanya ile fikir ayrılığı içerisinde ve bu faslın açılması yönünde tavır gösteriyor. Umarım sağduyu üstün gelir. Almanya da hatasından döner. Türkiye üzerine düşeni fazlasıyla yaptı ama AB'den genel anlamda engellemeler gördük. O yüzden çok sayıda fasıl açılmadı. Biz fasıl açılmadı diye bu süreci tıkamayız. Kendi reform sürecimize devam edeceğiz" diye konuştu.

DOLULUK ORANI DÜŞTÜ

Gezi Parkı olaylarının turizme etkisini de değerlendiren Çavuşoğlu, olumsuz bir olay yaşandığında acentelerin fiyatları düşürmek için her yola başvurduğunu kaydetti. Olaylardan en fazla İstanbul'un etkilendiğini belirten Çavuşoğlu, "Taksim'in çevresinde birçok otelin doluluk oranı yüzde 30'a düştü. Sezon öncesinde yüzde 100 doluluk vardı. Antalya'da geçen yıl günde 100 rezervasyon alırken şimdi 40 rezervasyon alınıyor" dedi.

'ADAYLIK KONUSU İÇİN ÇOK ERKEN'

Antalya Büyükşehir Belediyesi başkanlığına aday olup olmayacağına ilişkin soru üzerine ise Çavuşoğlu, "Bugüne kadar benim böyle bir açıklamam olmadı. Böyle bir düşüncemin olmadığını defalarca kamuoyuna açıkladım. Şu anda böyle bir şey söylemek için çok erken. Benim için de erken, partimiz için de erken. Antalya'da seçimi kiminle kazanacaksak onunla gideceğiz. Hepimiz o adayın arkasında birleşeceğiz" dedi.

24 Haz 2013 - 22:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber