''Büyükşehir yasası ile köylere hizmet gidecek''

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, ''Büyükşehir yasası ile beldelere, köylere daha önce ulaşılmayan hizmetler gidecek'' dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, ''Büyükşehir yasası ile beldelere, köylere daha önce ulaşılmayan hizmetler gidecek'' dedi.
Samani, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve il yönetim kurulu üyeleriyle Kaş ve köylerini ziyaret etti.
Büyükşehir Yasası'na değinen Samani, yasayla ilgili yaşanacak değişiklikleri vatandaşa iyi anlatılması gerektiğini bildirdi. Yasayla köylere daha fazla hizmet gideceğine işaret eden Samani, ''İleriye dönük sürdürülebilir turizm yapısı oluşturmaktan uzak olan Kaş, Kalkan ve Patara gibi beldelerin altyapı hizmetlerini yapmaktan uzak, tanıtım yapmaktan uzak kalmıştır. Büyükşehir yasası ile beldelere, köylere daha önce ulaşılmayan hizmetler gidecek. Kaş merkez ve beldelerine daha çok hizmetin yolu açılmış olacak'' diye konuştu.
Yasayla köyler hem Büyükşehir hem de ilçe belediyesinin bütçesinden yüzde 10 oranında yatırım payı alacağını anlatan Samani, şunları kaydetti:
''Belediyeler, köylere yatırım götürmek mecburiyetinde. Getirmezse, Valinin yönetiminde oluşturulan koordinasyon merkezi bu işe el koyacak, yatırımı yaptıracak ve kaynağı belediyeden kesecek. Yasa ile amaç hizmet getirmek, güçlü belediyeler oluşturmak ve yerel yönetimleri güçlendirmek. Bizim amacımız Kaş'ı marka haline getirmek, vatandaşa en iyi hizmeti vermek. Bizler vekiliz, asil olan milletimizdir.''
İl Başkanı Mustafa Köse de vatandaşların sorunları yerinde görüp, çözüm bulmaya çalıştıklarını ve bu şekilde daha sağlıklı sonuçlar aldıklarını söyledi.
AK Parti kadroları olarak her zaman halkın yanında olduklarını, vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirten Köse, vatandaşların isteklerine çözüm üretme çabası içerisinde olduklarını anlattı.
Siyaseti yarınlar ve gelecek nesiller için yaptıklarını kaydeden Köse, ''2001 yılındaki ekonomik krizi, cebimizdeki paraların çalındığı zamanları tekrar yaşamamak, ülkemizde istikrarın ve demokrasinin sürmesi için çalışıyoruz. Herkesin haklarına saygı gösterilen, zenginleşen, ekmeği büyüyen bir ülke olmasını istiyoruz. İstikrar sürdükçe, Recep Tayyip Erdoğan gibi Başbakan ve AK Parti kadroları oldukça milletimizin bileği bükülmez, sırtı yere gelmez. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de dünyada söz sahibi olan bir ülke haline geleceğiz'' diye konuştu.

#

10 Şub 2013 - 15:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber