''Buğday, Un, İklim Değişikliği ve Yeni Trendler'' kongresi düzenlenecek

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu, (TUSAF) ''Buğday, Un, İklim Değişikliği ve Yeni Trendler'' konulu kongre düzenleyecek.

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu, (TUSAF) ''Buğday, Un, İklim Değişikliği ve Yeni Trendler'' konulu kongre düzenleyecek.
TUSAF'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 8-9 Mart'ta Antalya Susesi Hotel'de ''Buğday, Un, İklim Değişikliği ve Yeni Trendler'' konulu kongre yapılacağı bildirildi.
Açıklamada Türkiye'nin un ihraç eden bir ülke olduğu, buna ek olarak, Türkiye buğday unu ticaretinde hem teknoloji hem de mamul kalitesi olarak liderlik koltuğunda oturduğu, 2005-2012 yılları arasında da Türkiye'nin ortalama olarak 2 milyon un ihracatı gerçekleştirerek dünya un ticaretinde sürekli birinci ya da ikinci olduğu vurgulandı.
Un sanayicileri, tüccarlar ve tedarikçileri, ekmek ve diğer fırıncılık mamulleri üreticilerini bir araya getirecek kongrenin 600'e yakın ulusal ve uluslararası delegeyi ağırlayacağı dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Kongrenin amacı hem mevcut hem de yeni piyasalar için ticari ilişkileri güçlendirmek, yeni bağlar kurmak ve endüstrinin alıcı, satıcı ve üreticilerini bir araya getirmek. Konuşmacılar ve davetliler arasında hem Türkiye hem Karadeniz Bölgesi ülkelerinin bakanları, Avrupa Un Değirmencileri Birliği, Uluslararası Hububat Birliği, ABD Buğday Birliği ve önemli ülkelerin kamu ve özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve meteoroloji uzmanları yer alacak. Konferansın ana konusu, buğday piyasası olacak. Diğer konular ise un ve buğday ticareti, devlet ve düzenlemelerin rolü, sağlıklı beslenme, ani iklim değişiklikleri, enerji tarımı ve buna bağlı gelişen sonuçlar olacak.''
Konferansın hedef seyirci kitlesinin un üreten ve un ticareti yapan Türk firmaları, Avrupa, Amerika, Karadeniz, Ortadoğu ve Afrika bölgeleri un ithalatçıları, hububat ihracatçıları, buğday alıcıları olacağı anlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
''Ayrıca tedarikçilerin, mühendislik şirketlerinin, bankaların, borsaların, tüccarların ve diğer pek çok firmanın temsil edileceği bir sergi yer alacak. Kongre dili Türkçe, İngilizce ve Rusça olacak. Kongrenin açılışı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yapılacak. Rusya Saratov Bölgesi Tarım Bakanı Ivan Baboshkin Rusya'dan katılacak heyete başkanlık ederek, açılış töreninde konuşmasında Karadeniz Bölgesi ülkeleri ve yeni hasat dönemi beklentilerini sunacak. ABD Buğday Birliği Başkanı Alan Tracy, son yıllarda mısır ve hububat ürünlerindeki değişimlerin hammaddesi olan buğdayı nasıl etkilediği üzerine detaylı ve teknik bir sunum gerçekleştirecek. TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz'un ise tarım ülkesi olarak Türkiye'nin tarım sektöründe verimini nasıl artıracağı ve buğday üretimi üzerine konuşma yapması bekleniyor.''

#

04 Mar 2013 - 14:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber