'Bilinmeyen Türkler' sergilenecek

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Osmanlı Tarihçisi olan Heath W. Lowry tarafından kaleme alınan 'Bilinmeyen Türkler' kitabında yer alan fotoğraflar, Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) sergilenecek

ABD'li genç bir gazeteci olan Clarence K. Streit'in 1920-1921 kışında Ankara'yı ziyaretinden sonra Anadolu'da yaptığı seyahatinden yola çıkılarak yazılan kitapta çok değerli fotoğraflar ve yazılar bulunuyor. Atatürk'ün Alanya'yı ziyaretinin 79'uncu yılı anısına açılacak olan sergi 18-19 Şubat tarihleri arasında kapılarını açacak. Saat 18.00'de açılacak sergide, 1921 Anadolu'suna ait daha önce hiç yayımlanmamış çok özel fotoğraflar ve Mustafa Kemal Atatürk'le yapılmış röportaj ziyaretçilere sunulacak. Milli Mücadele ve liderine karşı Anadolu köylerinin tavrı, 1921 kışında Anadolu köylerinde savaş koşulları, çocuk askerlerin savaşta oynadıkları önceden bilinmeyen roller, Mustafa Kemal'in din konusundaki düşünceleri, Osmanlı hanedanının geleceği, Anadolu'da komünizmin oynadığı rol ve Bolşeviklerle ilişkiler hakkındaki görüşleri, Samsun-Çorum-Ankara-Eskişehir ve Antalya'da savaş döneminde gündelik hayat, Ankara hükümeti tarafından eğitime verilen önem gibi birçok konunun ele alındığı sergi halka açık olacak.

14 Şub 2014 - 23:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber