Belediye şirketlerinde yeni yapılanma

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Menderes Türel başkanlığındaki yeni yapılanma belediye şirketlerinde devam ediyor. Antalya Ulaşım AŞ, Antepe ve Ekdağ'da yapılanma tamamlanırken, Anet ve Anset'te yapılanma bu ay sonu tamamlanacak

BÜYÜKŞEHİR

şirketlerinin yönetim kurullarında yapılan yeni düzenlemeyle Mustafa Akaydın döneminde kent ekipmanları, reklam ve matbaacılık hizmetleri alanında uzmanlaşan Ekdağ'da CHP eski yöneticilerinden Emrah Uysal başkanlığındaki yönetim kurulu düşürüldü. Yerine ise AK Parti'de Akaydın döneminde Büyükşehir Belediye Meclisi'nde grup sözcülüğü görevini yürüten Murtaza Tamyürek'in başkanlığında yeni yönetim oluşturuldu.

Bülent Özkaya'nın yönetim kurulu başkanı olduğu Büyükşehir Belediyesi'nin inşaat şirketi Antepe'ye ise şirketin yabancısı olmayan bir isim getirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in ilk döneminde de Antepe Yönetim Kurulu Başkanı olan Bahadır Yantaç eski görevine döndü. Yantaç aynı zamanda Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve Büyükşehir Encümeni'nde yer alıyor. Mustafa Akaydın'ın aynı zamanda danışmanları arasında yer alan Bülent Yıldırım'ın başında olduğu ve şehir içinde toplu ulaşımda kullanılan 40 otobüs, hafif raylı sistem ve Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin işletme haklarını elinde bulunduran Antalya Ulaşım AŞ'de üst yönetim değişti. Görevinden ayrılan Bülent Yıldırım'ın yerine Başkan Türel'in başdanışmanı Caner Şahinkara getirildi. Yine eski bir CHP yöneticisi olan Ömer Apa'nın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı ve son dönemde yol kenarı ücretli otopark uygulamasıyla gündeme gelen Anet'te ise değişim 30 Nisan Çarşamba günü yapılacak genel kurulla yaşanacak. DSP eski Antalya milletvekili Sancar Sayın'ın yönetim kurulu başkanı olduğu, Akaydın döneminde kültür sanat organizasyonlarını gerçekleştirin Anset'e ise henüz yeni yönetim oluşmadı. Sancar Sayın şirketin yönetim kurulu başkanlığından istifa etti.

23 Nis 2014 - 09:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber