Başpehlivan 'Gürbüz' oldu

ANTALYA’DA Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde altın kemeri Ali Gürbüz kazandı. 48 başpehlivan, Türkiye Güreş Federasyonu'nun aldığı kararları protesto etmek için güreşmemesi ise tepkilere neden oldu.

Güreşleri, Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, Menderes Türel, Hüseyin Samani, Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreşten Sorumlu Asbaşkanı Mehmet Akif Karaosmanoğlu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile çok sayıda güreş sever izledi. Finalde Salih Dorum ile karşılaşan geçen yılın Kırkpınar Şampiyonu Ali Gürbüz, rakibini yenerek Altın kemerin sahibi oldu. Güreşlerde ikinciliği Salih Dorum, üçüncülüğü Mehmet Yeşil Yeşil ve Sermet Çetin paylaştı. Madalyasını aldıktan sonra açıklamalarda bulunan Kepez Belediyesi'nin 8. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin başpehlivanı Ali Gürbüz, Kırkpınar Güreşleri öncesi böyle güreşlerin hazırlık açısından önemli bir organizasyon olduğunu ifade etti. Güreşlere en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştıklarını ifade eden Gürbüz, "Önümüzde bir iki güreş daha var, onları da kazanmak istiyorum. Ama en büyük hedefim yeniden Kırkpınar Güreşlerini kazanmaktır" dedi. Bazı baş pehlivanların sahaya çıkmamasını değerlendiren Gürbüz, "Federasyonun aldığı yeni kararlar var. Biz Antalya'nın çocuğuyuz. Cemiyetin suçu yok. Herkesin kendi kararırıdır. Bizimde kulüp başkanımız sahaya çıkmamızı söyledi. Çıktık ve güreşimizi yaptık" açıklamasını yaptı.

#

17 Nis 2012 - 00:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber