Aspendosta sanatçılardan protesto

ASPENDOS Antik Tiyatrosu'nda düzenlenen 20'nci Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, sanatçıların eylemine sahne oldu

ASPENDOS Antik Tiyatrosu'nda düzenlenen 20'nci Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, sanatçıların eylemine sahne oldu. Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği Verdi'nin ölümsüz operası 'Rigoletto'nun temsilinden önce orkestra ve bir grup sanatçı, 'Devlet Tiyatroları ve Devlet Opera ve Balesi'nin kapatılmasını öngören tasarıyı protesto etti. Gösteri sonunda izleyenleri selamlayan sanatçılar, 'Sanatıma dokunma', 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganları attı.

Antalya'nın Serik İlçesi'nde düzenlenen 20'nci Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali kapsamında, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından Verdi'nin 'altın çağı'nın ilk operası ve 'Yaratı döneminin şaheseri' olarak nitelendirilen 'Rigoletto' sahnelendi. Aspendos Antik Tiyatrosu'ndaki 3 perdelik operayı, aralarında çeşitli ülkelerden çok sayıda turistin de bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi izledi. Temsil öncesi ve sonrası antik tiyatro, sanatçıların protestosuna sahne oldu. Temsil öncesinde yerini alan orkestra, sanatla ilgili tüm konularda yetkiyi Bakanlar Kurulu tarafından atanacak 11 kişilik 'Türkiye Sanat Kurulu'na veren, Devlet Tiyatroları ve Devlet Opera ve Balesi'nin kapatılmasını öngören tasarıyı protesto etti.

IŞIKLARI SÖNDÜRDÜLER

Saat tam 21.00'de orkestra üyeleri nota sehpalarının üzerindeki ışıkları yakıp söndürerek, 'Sanatıma dokunma', 'Her yer Taksim, her yer direniş' diye slogan attı. Bir grup sanatçının da tribünden destek verdiği eyleme, izleyenler de alkışlar, ıslık ve sloganlarla eşlik etti. Sanatçıların protestosuna yabancı turistler de alkışlarla katıldı.

Temsil öncesinde TC Sanatçı İnisiyatifi üyeleri tarafından izleyenlere Türkçe ve İngilizce hazırlanan broşürler dağıtıldı. Broşürde, sanatçıların, mevcut yasa ve yönetmeliklerden şikayetçi olmadığı, sanat kurumlarına ve sanatçıya yönelik yapılmak istenen tüm yıkım yasa tasarıları ve yasa çalışmalarına karşı olduklarına yer verildi.

SLOGAN ATTILAR

Eylemin ardından Ankara Devlet Opera ve Balesi, Verdi'nin ölümsüz operası 'Rigoletto'yu sahneledi. Antik tiyatroda, yıldızların altında operayı izleyen yerli ve yabancı binlerce sanatsever, gösterimin sonunda sanatçıları ayakta alkışladı.

Gösterimin sonunda izleyenleri selamlayan sanatçılar, yine 'Sanatıma dokunma', 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganları attı.

16 Haz 2013 - 18:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber