"Artık Alanya'ya gitmeye gerek yok"

GAZİPAŞA Merkez Anadolu Lisesi Müdür Vekili Ekrem Başer, KPSS ve önlisans başvurularının Gazipaşa'da yapılmaya başlandığını söyledi

GAZİPAŞA

Merkez Anadolu Lisesi Müdür Vekili Ekrem Başer, KPSS ve önlisans başvurularının Gazipaşa'da yapılmaya başlandığını söyledi. Başvuruların daha önce Gazipaşa'da yapılamadığını hatırlatan Müdür Vekili Başer, artık Alanya'ya gitmeye gerek kalmadığını söyledi. Başer, KPSS ve önlisans başvurularının Gazipaşa'da sadece Merkez Anadolu Lisesi'nde yapıldığını ifade ederek, "8 Temmuz'da başlayan KPSS ve önlisans başvuruları, 24 Temmuz'da sona erecek. Eğitim bilgilerinde herhangi bir değişiklik olmayan adaylar, paralarını Halk Bankası, Ziraat Bankası, Denizbank veya Akbank'a yatırabilir. Para yatırma işlemlerinden sonra bize gelerek başvurularını yapabilirler. Gazipaşa'da bu başvuruları ÖSYM'nin sınav merkezi olarak sadece biz alabiliyoruz. Daha önceki önlisans ve KPSS başvuruları için Alanya'ya gitmek gerekiyordu. Biz ÖSYM ile görüşerek bu sorunu çözdük. Okulumuza ÖSYM merkezi yazan afişleri astık. Başvuru yapacak kişilerin başvurularını bir an önce yapmaları kendi menfaatlerinedir. Böylece adayların işlemlerinde bir yanlışlık olması durumunda bunu düzeltmeleri için zamanları olacaktır. Biz de eksiklik tespit edersek adayları bilgilendiriyoruz" dedi.
'SÜRE UZATILMAYACAK'
Başer, başvuru süresinin uzatılmayacağını da belirterek, "ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, KPSS önlisans düzeyinde 27 Eylül'de, ortaöğretim düzeyinde 28 Eylül'de, din hizmetleri alan bilgisi testi (DHBT-Ortaöğretim/önlisans) ise 18 Ekim'de yapılacak. Sınava başvuru işlemleri, (DHBT-ortaöğretim veya önlisans düzeyinde katılacaklar dahil), 24 Temmuz'da sona erecek ve bu süre uzatılmayacak. Süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adaylar, 27-28 Eylül'de yapılacak 2014-KPSS'ye ve 18 Ekim'de yapılacak din hizmetleri alan bilgisi testine (DHBT) katılamayacak" diye konuştu.

11 Tem 2014 - 19:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber