Antalya'nın başarılı kadınlarına ödül

Antalya’da, özel bir kolejin Okul Aile Birliği tarafından yılın kadınları seçildi.

Antalya’da, özel bir kolejin Okul Aile Birliği tarafından yılın kadınları seçildi. Olimpiyatlarda altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin yılın sporcusu, kadavradan rahim nakli kahramanı Dr. Münire Erman Akar yılın bilim kadını, yılın annesi de Gülsüm Kabadayı seçildi. Ödüllerini bugün törenle alan özel kadınlar ayakta alkışlandı.

Antalya’da son 4 yıldır başarılı kadınları seçen okul, bu kez 3 isme ödülü layık gördü. Öğrenciler, veliler ve eğitimcilerin katıldığı ödül töreni renkli görüntülere sahne oldu. Olimpiyatlarda altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin, 2012 yılı en iyi kadın sporcusu seçildi. Ödülünü almaya gelemeyen Alptekin’in ödülünü Gençlik Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu aldı. Antalya’da 2012 yılında bilim kadını, dünyada ilk kez kadavradan nakil operasyonunda yer alan Akdeniz Üniversitesi'nden Kadın Doğum Uzmanı Münire Erman Akar oldu.

Akar, ödülünü alırken önemli mesajlar verdi. Akar, erkek egemen bir meslekte görev yapmasının zorluğunu anlatırken, başarılı olmak için önce istekli olmak ve ekibin önemine değindi. Kutsal bir görev yaptığını belirten Akar, şöyle konuştu: “Bir ailenin meyvesini vermek için çalışıyoruz. Umarım başarılı oluruz. Tüm çocuk isteyen kadınların en önemli meyvesi için çalışıyoruz.”

Bir trafik kazasında felç olan kimsesiz bir genci sahiplenen ve Umut ismini veren Gülsüm Kabadayı da yılın annesi seçildi. Vali Ahmet Altıparmak’ın eşi Özden Altıparmak’tan ödülünü alan Gülsüm Kabadayı, duygulu anlar yaşadı. Salonda bulunanlar Gülsüm anneyi ayakta alkışladı. Gülsüm Kabadayı, Türk annelerinin kendine destek olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

#

13 Mar 2013 - 17:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber