Antalya'daki sendikalardan 'GEZİ'ye destek

TAKSİM Gezi Parkı eylemcilerine karşı dün başlayan müdahale ve ardından gelişen eylemlere Antalya'dan destek geldi

TAKSİMGezi Parkı eylemcilerine karşı dün başlayan müdahale ve ardından gelişen eylemlere Antalya'dan destek geldi. Sayıları 500'ü bulan sendika üyeleri Cumhuriyet Meydanı'na kadar yaplıkları yürüyüşün ardından 1 günlük grev kararı alındığını açıkladı.

Muratpaşa Kazım Özalp Caddesi'nde toplanan KESK, DİSK ve Halkevleri'nden oluşan grup, saat 16.00'da Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. 'Her yer Taksim, her yer direniş' pankartı açan ve 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Susma sustukça sıra sana gelecek' sloganları atan grup, düdük çalarak protestosunu sürdürdü.

Cumhuriyet Meydanı'nda grup adına açıklama yapan KESK dönem sözcüsü Nurettin Sönmez, hükümetin askerle birlikte halkı yok etmenin derdine düştüğünü iddia ederek, "Oysa hiçbir güç halkın önünde duramaz ve halk her zaman galip gelir. Son 18 gündür yapılan mücadelede birçok arkadaşımız yaralandı ve 4 arkadaşımızı kaybettik. Buradan AKP faşizmini bir kez daha lanetliyoruz. Dayanışma içinde mücadelemizi sürdüreceğimizi hükümet bilmelidir. Haklarımızı alana kadar bütün emekçileri bütün yol arkadaşlarımızı direnmeye çağırıyorum. Yarın Türkiye genelinde KESK ve DİSK ile Diş Hekimleri Sendikası, hükümeti uyarmak için 1 günlük grev kararı almıştır" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından bir süre daha Cumhuriyet Meydanı'nda kaldıktan sonra dağıldı.

16 Haz 2013 - 21:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber