Antalya'da ocak ayı ihracatı 107 milyon doları aştı

Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, 2013 yılı Ocak ayında ihracat rakamının 107 milyon doları aştığını bildirdi.

Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, 2013 yılı Ocak ayında ihracat rakamının 107 milyon doları aştığını bildirdi.
Satıcı, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yılını rekor bir artışla kapadıklarını, 2013 yılına da hızda başlangıç yaptıklarını kaydetti.
Birliğin 1968 yılında kurulduğunu hatırlatan Satıcı, tarihlerinde ilk defa ocak ayı ihracat rakamının 100 milyon dolar seviyesini aştığına dikkati çekti.
Satıcı, 2011 yılı Ocak ayında 74, 2012 yılı Ocak ayında ise 93 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerine işaret ederek, ''2013 yılı Ocak ayında ihracat rakamımız 107 milyon doları aştı'' ifadesini kullandı.
Bölgenin ihracatında baskın konumda olan sektörün 44 milyon dolar ile yaş meyve ve sebze sektörü olduğunu dile getiren Satıcı, şunları kaydetti:
''Sektör yerel ve küresel ölçekli pek çok sıkıntıya rağmen büyümesini sürdürmektedir. Yaş meyve ve sebze sektörünü 16 milyon 700 bin dolar ile madencilik, 11 milyon 400 bin dolarla toprak sanayi, 6 milyon 100 bin dolarla kimya ve 5 milyon 500 bin dolarla tekstil sektörleri takip etti. Madencilik sektörü yüzde 127 oranında, toprak sanayi sektörü ise yüzde 44 oranında artış sağlayarak bölgenin ihracat ve ekonomik gelişmesine verdiği katkıyı hızla arttırdı.''
Satıcı, ocak ayında toplam 109 ülkeye ihracat yapıldığını, en fazla ihracat yapılan ülkenin 22 milyon dolar ile Rusya Federasyonu olduğunu vurgulayarak, Rusya'yı sırasıyla Çin, Almanya, Bulgaristan, Ukrayna ve Libya'nın takip ettiğini belirtti.

#

01 Şub 2013 - 10:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber