Antalya Otogarı 650 milyon liraya satılıyor

Taşınması gündemde olan Antalya Otogarı, ihale ile satışa çıkarıldı. Konut ve ticari alana uygun arazi için belirlenen tutar ise 645 milyon 950 bin TL. İhale tarihi ise 5 Haziran olarak belirlendi.

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi bugün, Döşemaltı İlçesine taşınması gündemde olan Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin alanını ihale ile satışa çıkardığını duyurdu.

Turizm, ticaret ve konut yatırım alanı olarak nitelendirilen arazinin toplam alanı 144 bin metrekare. Mevcut otogar arazisinin yanı sıra dahilinde bulunan akaryakıt istasyonunun da satışı gerçekleştirilecek. Dev otogar arazisi 650 milyon liraya satılıyor

Belediye kaynaklarının etkin ve ekonomik olarak değerlendirilmesi amacıyla satışa çıkarılan arazi, Kepez ilçesinde yer alıyor. Expo alanı ile tramvay bağlantısı, anayolların kesişme noktasında 1.8 emsaldeki arazi imar durumu bakımından yüzde 70 ticari ve yüzde 30 konut alanı olarak geçiyor. Arazisi üzerinde kat sınırı da yok.

TAKSİTLE ÖDENEBİLECEK

Yenidoğan Mahallesi’nde bulunan 144 bin 523,87 metrekare yüzölçümlü otogar alanı 620 milyon 650 bin TL ve 4 bin 783,76 metrekare yüzölçümlü akaryakıt istasyon alanı ise 25 milyon 300 bin TL olmak üzere gayrimenkullerin toplam bedeli 645 milyon 950 bin TL olarak belirlendi.

İhale bedeli peşin olarak ya da yüzde 25'i peşin, kalanı ise bir yılda taksitler halinde ödenebilecek. KDV uygulanmayacak taksitli satışlarda kanuni faiz oranı geçerli kabul edilecek.

İHALESİ 5 HAZİRAN GÜNÜ

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkan otogar arazisi ile akaryakıt istasyonun ihalesi 5 Haziran 2017 Pazartesi günü saat 14.00 ve 14.30’da Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirilecek.

KARARA İTİRAZ EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Antalya Otogarı arazisini ticari alana çeviren nazım ve uygulama imar planlarına CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Songül Başkaya'nın da yer aldığı 4 itiraz gelmişti.

İtirazlardan 3'ü planlamanın iptali, diğeri ise idarenin ulaşımla ilgili önerisini içeriyordu. İtirazların reddi kabul edilirken, ulaşım önerisi kabul edilmişti. Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi de konuyu yargıya taşımıştı.

26 May 2017 - 13:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

hasan - kesinlikle satılmasın, Alanya ve diğer ilçelere otobüsler buradan kalksın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 13:53

Çorum Haber