Antalya'da 4 köpek, 4 kedi ölü bulundu

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bir dernek tarafından boşaltılan alanda bırakıldığı iddia edilen 4 kedi ve 4 köpek açlık ve bakımsızlıktan telef oldu

TOĞRAĞA gömülen hayvanlar ve yaralı halde çöpe atılan bir köpek, hayvanseverlerin büyük tepkisine neden oldu. Doyran Mahallesi’nde özel bir araziye hayvansever bir dernek tarafından sokak hayvanları ile sahibi tarafından bırakılan köpek ve kedilere bakmak amacıyla alan kuruldu. Dernek kısa süre önce daha modern bir alanı başka bir mahallede faaliyete geçirdi. Taşınma esnasında ise iddiaya göre derneğin alanda bıraktığı kedi ve köpekler açlık ve susuzluktan telef oldu.

Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık ve çok sayıda hayvansever, boşaltılan yerde hayvanların açlığa terk edildiği ve öldüğü ihbarıyla harekete geçti. Köye gelen Yanık ve beraberindekiler 4 kedi ve 4 köpeğin öldüğünü bazılarının da toprak altında gömülü olduklarını gördü. Bunun üzerine Arife Yanık durumu Jandarma ve Konyaaltı Belediyesine bildirdi. Jandarmanın incelemesinin ardından toprağa gömülü köpek ve kedi cesetleri, belediye ekipleri tarafından çıkartılarak torbalara alındı. Özellikle canlı halde çöp konteynırı içinde bulunan bir köpek hayvanseverleri şaşkına uğrattı.

"8 kedi ve köpek öldü"

Konuyla ilgili açıklama yapan Arif Yanık, "Buraya köpekleri bıraktığını bildiğim bir iki kişiye ulaştım ve köpekleri sordum. Kendileri araştırmaya girince para talepleri karşılanmadığı için köpeklerin eski taşınmış oldukları yere terk edilmiş olduğunu öğrendik. Sabah erkenden yollara düştük. Etrafı araştırdık ölü kediler ve kemikler, kedi kafa tası bulduk. Birçok açlıktan ölmüş ve acele acele gömülmüş köpek ölüleri bulduk, jandarma ve zabıta ekiplerini çağırdık, hayvanlar çıkartıldı, etraf incelendi resimlendi ve tutanak tutuldu. 4 gömülü köpek, 4 ölü gömülü ve kafatası çıkmış kedi bulundu. 4 sağlıklı 5 aylık köpek aynı anda nasıl ölmüştü. 19 köpek neredeydi nasıl telef oldu" dedi.

"Hayvan Hakları Kurulu takipte"

Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu Başkanı Alev Ersan, yapılan denetimlerde 4 kedi, 4 köpeğin öldüğünü ve çeşitli kafatasları bulunduğunu aktararak "Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına güveni kötüye kullanma suçu nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuş olup bu konuda gerekli soruşturma hala devam etmektedir. İlgili dernek tarafından, arazideki hayvanların aç ve susuz olarak terk edildikleri, ölümleri sonucunda hukuki süreç başlatılmış olup Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu olarak süreci yakından takip ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

15 Mar 2017 - 15:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber