Antalya, Afrika tozunun etkisi altında

Kuzey Afrika üzerinden gelen toz bulutu, Antalya’da etkili oluyor.

Kuzey Afrika üzerinden gelen toz bulutu, Antalya’da etkili oluyor.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Antalya, Kuzey Afrika, Libya ve Mısır üzerinden gelen toz bulutu etkisinin altına girdi. İki gündür toz bulutu nedeniyle kentin semaları gri bir renge büründü. Toz bulutunun günlük yaşamı etkilediği kentte bazı vatandaşlar nefes almakta güçlük çekerken, trafikte görüş uzaklığı azaldı.

Meteoroloji yetkilileri, toz bulutunun kent genelinde Cuma gününe kadar görüleceğini kaydetti. Toz taşınımının etkisi altında olunduğunu belirten yetkililer, kentin Cuma günü Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğini belirtti. Yağmurla birlikte toz taşınımının da sona ereceği ifade edildi.

FIRTINA UYARISI

Cuma günü Balkanlar'dan gelecek yağışlı havanın Antalya başta olmak üzere Isparta, Burdur ve Muğla illerinde etkili olacağını belirten yetkililer, yağış geçişleriyle birlikte şiddetli lodos ve fırtına beklendiğini kaydetti. Yetkililer, şiddetli lodos ve fırtına nedeniyle soba zehirlenmesi ve çatılarda bulunan anten, kiremit, gün ısı uçmalarına karşın dikkatli olunması yönünde uyarıda bulundu.

#

13 Mar 2013 - 17:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber