Altın Portakal'a rekor başvuru

50. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na 68 film başvurdu

 BU yıl 4-11 Ekim tarihleri arasında 50'ncisi düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na 68 film başvurdu. Festival, Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle düzenlenecek. Festivalin 50 yıllık tarihinde rekor anlamına gelen 68 film, Altın Portakal'ın en iyileri arasında yer almak için ön jüri karşısına çıkacak. Portakal'a bu yıl başvuran ilk film sayısında da bir rekora imza atıldı. Bu yılki festivale başvuran 68 filmin 46'sı yönetmenlerinin ilk filmlerinden oluşuyor.

KISA FİLM VE BELGESEL

Diğer yandan 50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne başvuruda bulunan kısa film ve belgeseller de belli oldu. Portakal'a bu yıl kısa film yarışması için 206, belgesel film yarışması için 99 film başvurdu. Yarışmaya başvuran 99 belgeselin 45'i yönetmenlerinin ilk filmlerinden oluşuyor. Antalya Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Dağıstanlı, Altın Portakal'da yarım asır coşkusunun şimdiden yaşanmaya başladığını, 4-11 Ekim tarihleri arasında Antalya'da gerçek anlamda bir sinema şölenine imza atılacağını bildirdi. Festivale yapılan rekor sayıdaki başvurunun sinema sektörünün yükselen grafiğine işaret ettiğini vurgulayan Dağıstanlı, Türk sinemasındaki gençleşme eğilimine dikkat çekti. Dağıstanlı, genç sinemacıları özendirmek amacıyla ilk film ödülünü 50 bin liradan 100 bin liraya çıkardıklarını vurguladı.

ÖDÜLLER DE ARTIRILDI

Festivalde en iyi ilk film, en iyi belgesel, en iyi kısa film ödülleri arttırıldı. Ulusal uzun metrajda en iyi ilk film ödülü 55 bin liradan 100 bin liraya, geçen yıl 15 bin lira olan en iyi belgesel film ödülü 30 bin liraya, geçen yıl 10 bin lira olan en iyi kısa film ödülü 15 bin liraya yükseltildi. Ulusal uzun metraj film yarışmasında birinci gelen film 350 bin lira ile ödüllendirilecek. Uzun metrajda en iyi yönetmen ödülü 55 bin, en iyi senaryo ödülü 35 bin, en iyi görüntü yönetmeni ve en iyi müzik ödülleri 30'ar bin lira olarak belirlendi. En iyi ilk belgesel filme ise 5 bin lira ödül ve Altın Portakal heykeli verilecek.

20 Ağu 2013 - 22:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber