788 bin TL maaşlı işe kimseyi bulamıyor

İnanılması zor ama gerçek. Yeni Zelanda'nın Kuzey Adası'nda yaşayan pratisyen hekim Alan Kenny, 788 bin TL maaş, üç ay tatil ve gece ile hafta sonu mesaisi olmayan işte çalışacak kimse bulamıyor

KONUYLA 

ilgili Kenny, 'Bunları imkanları sunmaya hazırım. Gerçekten bu durum inanılmaz' diyor.

Independent gazetesinin haberine göre; Dr. Kenny, Tokoroa kasabasındaki kliniğinde yanında çalışacak bir kişiyi hala bulamadı. 61 yaşındaki hekim, dört aydır, geçen yıldan bu yana çoğalan işlerinde kendisine yardım edecek bir doktor bulamadı.

Çalışacak kimse bulamadığından dolayı sadece hastalarının yarısına bakan ve şu sıralar 6 bin hastası olan Kenny, bu durumdan ötürü hayal kırıklığına uğradığını söyleyerek, "İşimi seviyorum ve burada kalmak istiyorum ama doktorları ikna etmek için de kafamı duvarlara vuruyorum' dedi.

Doktorların Kenny'nin teklifine sıcak bakmamasının sebebi bölgenin ücra olması, okul seçeneklerinin darlığı ve hizmetlerdeki yetersizliğe bağlanabilir. Öte yandan, Yeni Zelanda’da bir pratisyen hekimin yıllık kazancının 60 ila 95 bin pound (250 bin ila 400 bin TL) olduğunu da belirtmekte fayda var.

24 Şub 2016 - 15:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber