Biz neden böyleyiz?

BİZ

, neden birbirimizle uğraşıp duruyoruz?

Neden kavgadan, gürültüden, huzursuzluktan, geçimsizlikten, kinden, nefretten, nifaktan, çatışmadan başka bir şey düşünmüyoruz?

Neden?

Kimi ülkeler bizimle top oynar gibi oynayabiliyor ve biz tüm bu rezillerin rezilliğine çanak tutabiliyoruz?

Dünyanın kaç ülkesinde, hangi toplum, bizim gibi, en basit bir konuda bile ciddi kutuplaşmalar içine girip, çatışma ahmaklığı içine girebilir?

Hatta, kimi yazar ve çizerlerimizle siyasilerimiz, yukarıda sıraladığımız saçmalıklardan yakınırken bile, bir başka kutuplaşmanın fitilini ateşlediklerinin farkına bile varmamaları, akıl alacak şey mi?

Kendileri gibi düşünmeyenleri, vatan haini, cahil, cühela gibi değerlendirenlerin bu tür yakınmalarda bulunmalarına akıl erdirmek mümkün mü?

Bir taraftan, toplum olarak hoşgörüsüzlüğümüzden ve empati yoksunluğumuzdan dem vururken, diğer taraftan da, farklı siyasi yönelişler içinde olanları yerin dibine batırma saçmalığına imza atmak neyin nesi?

Tıpkı, “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” muhabbeti, ya da, hani dostlar arasında şakalaşırken “Lan deme lan” demek gibi bir şey!

Bu çelişkiler batağı içinde, ona buna belli suçlamalarda bulunurken, kendimizi dünyanın en akıllı ve de en yurtseveri olarak görme ve de gösterme ilkelliği içine girebiliyoruz.

Zaman zaman, istemeye istemeye de olsa, belki biz de, aynı çelişki içine girmiş olabiliriz!

Asıl olan, bu tür bir davranışı, bir yaşam biçimine çevirmenin komikliğine düşmemek!

Demokratik bir ülkede, seçimle bir siyasi parti iktidar olur.

Bizde muhalefet, her alanda yapılanları olumlu ya da olumsuz icraatlarına göre değerlendirme yerine, eleştirmiş olmak için en olumlu bir icraatı bile eleştirmeye kalktığından, bu tür siyasi yapıların inandırıcılığı da ortadan kalkıyor.

Hele hele iktidarın dış politikasına karşı çıkarken, bunu Türkiye’yi karşı olduğu bir ülkenin yönetimine dönük eleştirilerde bulunurken, uluslararası arenada, Türkiye’yi zor durumda bırakacak hatta dünya kamuoyunun Türkiye’yi suçlamasına vesile olacak açıklamalar yapmak kadar saçma ne olabilir?

Sık sık “Türk'ün Türk’ten başka düşmanı yok” derken, ne kadar haklı olduğumuz da, bu tür saçmalıklar yüzünden kanıtlanmış oluyor!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sami Çaycoşar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber