Birlik zamanı

ALBİMO

Alanyaspor, tarihinin en yüksek seviyesinde mücadele ettiği PTT 1. Lig'de başarılı bir başlangıç yaptı. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da fizik gücüyle ve oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çeken takım, bu hafta kendi sahasında Denizlispor ile önemli bir maça çıkacak. Bu maç takım için büyük önem arz ediyor. Zira sakatlığı süren Efecan'ın oynaması zor görünüyor. Takımın en golcü ismi Ayite ise cezalı. Bu durum ALBİMO Alanyaspor için önemli bir dezavantaj mı diye soracak olursak, aslında takım geçtiğimiz yılki sezon başında Ekrem, ligin ikinci yarısında da Koray ve Burak gibi önemli oyuncularını uzun süreli sakatlıklar yüzünden kaybetmesine rağmen başarılı performansını sürdürmüştü. Takımda her oyuncu çok sayıda maçta forma giymiş ve varlığını kanıtlamıştı. Buna karşın bu yıl başlatılan passolig uygulaması nedeniyle azalan taraftarın sayısının artması gerekiyor. ALBİMO Alanyaspor'a PTT 1. Lig'de şampiyonluk hedefi konulmasa da aslında takım üst lige yükselebilecek seviyede futbol oynuyor. İskelet kadronun bulunması ve takımdaki yapının korunması da bu bakımdan önemli bir nokta. Çünkü bu tarz fizik kondisyonu yüksek ve kadro yapısı sağlam olan takımların geçmişte yaptıklarını bir hatırlamak lazım. Akçaabat Sebatspor, dönemin 3. Lig'inden 2. Lig'e çıkmış ve aynı sene 1. Lig'e yani, şimdiki adıyla Süper Lig'e yükselmişti. Bununla birlikte ALBİMO Alanyaspor ile aynı grupta yer alan Kasımpaşa ve Bucaspor da 1. Lig'e yükseldikleri yıl sağlam kadro yapıları sayesinde bu lige yükselme başarısı gösterdiler. Balıkesirspor ve Akhisar Belediyespor da hiç ara vermeden lig atlayan takımlar arasında yer aldılar. Yine ALBİMO Alanyaspor ile aynı grupta yer alan 1461 Trabzon da PTT 1. Lig'e yükselmiş ancak yükselme 'Play-Off' mücadelelerine katılmama kararı almıştı.Geçtiğimiz yıl başlatılan rüzgarın kesilmeden hatta artarak devam etmesi durumunda takımın üst lige çıkma ihtimali diğer takımlardan aşağı kalır şekilde değil. Bu hafta Denizlispor maçında taraftarın şampiyonluğa giden ALBİMO Alanyaspor'a geçtiğimiz yıl verdiği desteği sürdürmesi gerek. Bu hafta takım taraftara daha da çok ihtiyaç duyacak. Televizyondan naklen maç izlemek futbolculara motivasyon olarak çok bir katkı yapmıyor. Bence bu takım verdiği mücadeleyle taraftarı hak ediyor.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Burak Gül - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber