Bir kez daha silindiniz

Nasıl bir mantıktır, nasıl bir görüştür bilinmez.

CHP

ve

MHP

liderleri ortak bir isimde birleşiyor, pat diye açıklıyorlar adayı.Sözüm ona o aday üzerinde sansasyon yaşanmasın, yıpratılmasın diye.Sözde demokrasinin en büyük savunucuları olarak, topluma metazori dayatma yapıyorlar.Kendi parti seçmenine dahi kabul ettiremediklerini topluma sunuyorlar.Hem de “Tıpış, tıpış gelecek ve oyunuzu kullanacaksınız” diye, bir de emir vererek.Yetmezmiş gibi, kim buldu ise saçma sapan bir sloganla çıkıyorlar ortaya. “Ekmek için Ekmeleddin.” Bu ne yahu? Millet, fırıncı sansın da oy versinler diye herhalde!Gelelim seçim çalışmalarına. Resmen “Saldım çayıra, Mevlam kayıra” misali bırakıyorlar ortaya. Ne miting var, ne halkla buluşma, ne de

TV

,

TV

gezdirip halka tanıtma.Üç beş kişi ile bazı illerde çarşı pazar gezme ile sözüm ona halka iniyorlar.Koca iki muhalefet partisinin yaptığı organizasyona hele bir bakın.Sanki talip olunan görev muz cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı.Eğer siz siyasetçi iseniz seçimin sokakta ve sandıkta kazanılacağını artık öğrenmelisiniz. Aday zaten tanınmıyor, bir. Adayda hatiplik yok, iki. Ne sağ kesime, ne de sol kesime hitap ediyor, üç. Tutturmuş bir Mehmet Akif’tir gidiyor, dört. Nerede bu ülkeyi yoktan var eden Atatürk? Bir kez bile o mübarek ağzına almıyor, beş. Hiç mi propaganda sırasında nelerden konuşulacağına dair bir şeyler verilmiyor, altı. Daha say babam say, bitmez.Tüm ülke konuşuyor, ne oluyoruz, kimler bizi temsil edecek! Kimdir bu zat-ı şahaneleri, niye dayatıldı bize diye.Yine bu ülke insanı iyi gitti sandık başına.Ama gençler yine gitmedi bize hitap etmiyor diye, yine gitmedi inatçı siyasetçiler, yine gitmedi gezi olaylarına tepki veren, gecelerce sokaklara dökülüp tencere tava çalan şovcular.Başbakan o zaman ne dedi, “Protestonun yeri ve zamanı sandıktır sandık, seçim zamanı gelin, o zaman gücünüz yetiyorsa indirin beni” demedi mi? Kendi deyiminizle indirme işlemini başardınız. Devamında ise en yüksek makama çıkarma işlemi de sizin sayenizde gerçekleşmedi mi? Nerelerdeydiniz seçim zamanı? Denizde tatil yaparken üç taş mı oynuyordunuz, yoksa paralelciler ile ininizde papatya falı mı açıyordunuz?En az 12 milyona yakın korkak seçmenin oy kullanmadığı ortamda.Netice; meclis tarafından seçilecek olan çatı adayı, bu sefer de halkın yüzde 51.5’iyle seçilmiş oldu.Yani mevcut durumda sokak ve gezi park protestoları ucuz kahramanlıklarla tarihe gömülmüş oldu.Bu da size ders olsun.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Turgay Alp - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber