Beyaz Alanyalılar aday mı arıyor?

GERÇİ

yerel seçime daha 1,5 yıl var ama şehrin hem yüksek tepelerinde, hem de "banliyö" veya "getto" diye tanımlayabileceğimiz eski belde, yeni civar mahallelerinde konuşulan bir dedikoduyu sizlerle paylaşmanın tam zamanı.

Deniliyor ki: "Beyaz Alanyalılar olarak tanımlanan belli bir zümre, 'kendi yaşam biçimleri ve bakış açılarına göre' 1999-2014 dönemi Alanya Belediye Başkanı olan Hasan Sipahioğlu'ndan sonra oluşan boşluğu doldurmak için yeni bir aday arayışı içine girdi. Kestel'de 10 yıl, Alanya'da 3 yıl belediye başkanlığı tecrübesi olsa bile Kestel Mahallesi'nden gelip seçimi kazanan mevcut Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile aynı dili konuşamamaktan şikayetçi olan belli bir zümre, Sipahioğlu gibi kendi dillerinden anlayan bir ismin yeniden Alanya Belediye Başkanı olması için sık sık istişare ediyor, fikir jimnastiği yapıyor."

Adem Başkan'ın Gökbel Yağlı Güreşleri ve Turizm Sanat Festivali'nde gösteri yapan develi, şalvarlı, kasketli figürlerle bezeli Yörük Göçü'ne açık desteğinin yanı sıra, "Bizim soyadımızın sonunda 'oğlu' yok ama Alanya'yı şimdi biz yönetiyoruz" diyen Alanya Sevdalıları Derneği gibi oluşumlara manevi destek verdiğini düşünen/iddia eden belli bir kesim, Beyaz Alanyalıların Alanya Belediyesi'nde altın çağını yaşadığı varsayılan 1999-2014 yıllarına geri dönmek için yeni bir arayış içerisinde oldukları belirtiliyor.

Hatta, isim vermeyeceğim, Damlataş Güzelyalı Caddesi'ndeki tanınmış bir kafeteryada geçen haftalarda bir araya gelen, "Beyaz Alanyalılar" diye tabir edilen ailelere mensup 21-30 yaş arası bir grup gencin, "Para ise para, imkan ise imkan, hepsi bizde mevcut. Elimizi taşın altına sokalım, içimizden birini aday olarak çıkaralım, Alanya Belediyesi'ni yeniden kazanalım" dedikleri ifade ediliyor.

Bu arada "Hasan Sipahioğlu" isminin aday olarak "yine" liste başı olduğu, Sipahioğlu'nun ikna edilememesi halinde ise genç kuşaktan, okumuş, halkla temas kurabilecek, yıpranmamış, fazla göze batmamış yeni bir ismin aday gösterilmesi konusunda fikir birliğine varıldığı da gelen haberler arasında.

Uzun lafın kısası...

Her ne kadar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alanya ziyaretinde sahneye elini kaldırıp çıkarak bir anlamda "Seninle yola devam" mesajı vermiş olsa da, Adem Başkan'ı 2019'da hakikaten zorlu bir seçim yarışı bekliyor.

Hizmet noktasında halkın gönlünü çoktan kazanmış olsa da, içte ve dışta siyaseten işi gerçekten zor gibi gözüken Adem Başkan'ın kırsal mahalleler kadar Alanya'nın yüksek tepelerinde yaşayan kesimle de istişareyi sıklaştırması, o çevrelerin de gazını alıcı hamleler yapması, hatta o zümre ile arada köprü vazifesi görecek isimleri kendi safına çekmesi, o kesimin de dilini konuşabilecek, paratoner vazifesi görebilecek kişileri ekibine dahil etmesi işini bir nebze kolaylaştıracaktır.

Tekrar ederek noktayı koyuyorum.

"Demedi" demeyin, özellikle Alanya Sevdalıları Derneği'nin geçen Mart'ın son günlerinde Belediye Düğün Salonu'nda düzenlediği "Birinci Alanyalılar Gecesi" etkinliğinde, üstelik aleni şekilde mikrofonda, yüzlerce davetli huzurunda sarf edilen "Bizim soyadımızın sonunda 'oğlu' yok ama şehri artık biz yönetiyoruz" cümlesinden sonra Beyaz Alanyalıların kendi adaylarını bulma, seçime hazırlama ve hangi maddi manevi bedelle olursa olsun seçimi kazanma peşinde oldukları konuşuluyor, benden söylemesi.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber