Bel bögesindeki yağlardan kurtumak isteyenlere...

MERHABA

sevgili okurlar, bu haftaki yazım tam da bel bölgesindeki yağlanmadan rahatsız olanlara göre. John Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi Egzersiz Fizyolojisi Klinik ve Araştırma Biriminin yaptığı çalışma sonucunda uyku kalitesi ile temelde kilo verme arasında özellikle de bel bölgesindeki yağlanmanın hem engellenmesi hem de azalması arasında bilimsel bir gerçeğin olduğunu kanıtladı.

Yale Üniversitesi Hemşirelik Okulu yaptığı kapsamlı çalışmada uyku problemi olan şişman kadın ve erkeklerin, diyet, orta derece düzenli fiziksel aktivite ve düzensiz uyku problemlerinin düzeltilmesi ile cinsiyet, yaş fark etmeksizin kilo veriminin tüm vücutta yağ azalmasına ek olarak bel bölgesinden en fazla yağ kaybının olduğunu bildirdi. Amerikan Kalp Birliği; uyku problemleri, yetersiz uyuma, uykusuzluk, uyurken solunumun kiloya bağlı geçici durması ve gece acıkmalarına bağlı uyanmaların şişmanlık ile direk ilişkisinin olduğunu belirtmektedir. Harvard Tıp Fakültesinde yapılan farklı bir araştırmada yetersiz uykuya bağlı gece yemeleri olan diyabete aday kadınlarda 6 aylık diyet ve sadece uyku düzenlenmesinin yapılması ile sadece diyet uygulayan kadınlara nazaran yüzde 15 daha fazla kilo kaybedebildiklerini bulmuşlardır. Verilen kilonun dağılımına magnetik rözenans tekniği ile bakıldığında kiloların daha fazla bel bölgesindeki yağlardan azaldığını da göstermişlerdir.

İyi ve kaliteli uykunun Amerikan Beslenme ve Diyetetik Akademisi; hem sağlıklı fizik hem de mental sağlık için oldukça önemli olduğunu söylüyor. Ve iyi uyku ile kalbin ritim düzeninde bir anormallik yaratmadığını böylece tansiyon, kalp krizi ve düzensiz kalp ritim bozukluğu olmadığını bunun da kan akışındaki denge nedeniyle metabolizmanın da düzenli çalışmasına olanak sağladığını belirtiyor. Şişmanlık sorununun kişinin uyku düzeninde hormonsal veya psikolojik yan etkilerine neden olabileceğini belirten Amerikan Beslenme ve Diyetetik Akademisi, kaliteli uykunun şişmanlığın önlenmesinde göz ardı edilmeyecek kadar önemli oluğunun altını çiziyor.

Eğer günde en az 6 en fazla 8 saat kesintisiz sağlıklı bir uyku uyur, günde öğün düzeni ile çeşitli ve sağlıklı pişirme yöntemleriyle hazırlanmış az yemek yer ve de düzenli haftada en az 4 kere en az 70 dakikalık yürüyüşler yaparsanız bel bölgesinden yağlarınızın kaybolmasını da kolaylaştırırsınız.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Erkan Yavuz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber