Başarılar görecelidir

24

Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 14.00’de Üniak ekibim ile birlikte Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ALTSO MYO konferans salonunda Göz6 yarışmasının şampiyonu ve 2017 Survivor yarışmacısı Erdi Ünver’i ağırladık.
Olumlu ya da olumsuz her türlü eleştiriye açık olsam da bu eleştirilere ekibim adına cevap vermeyi kendime borç bilmekteyim.

ERDİ ÜNVER KİMDİR?

1988 yılında İstanbul'da doğan Ünver, aslen Kırklarelilidir. Hayatı Bayrampaşa semtinde geçti.
Ünver, lise eğitimini ise Bayrampaşa semtinde bulunan Sabit Büyükbayrak Lisesi’nde tamamlayarak mezun oldu.
Gümrük komisyonculuğu ve amatör olarak futbolculuk yapan Ünver'in en büyük hayali ise futbolcu menajeri olmak.
Yani kısacası Erdi Ünver sen, ben gibi. Biz gibi halkın içinden bir insan.
Yani Erdi Ünver her şeyden önce bir insan.
"Neyi başardı bu adam ki üniversiteye getirme gereği duydunuz?" sorusu ise koskoca bir yanılgıdan ibaret.
Dünya milyonlarca insana ev sahipliği yapan bir yuva. Yuvada yaşayan her insanın hayatı farklı sınavlarla dolu. Bu sınavların sonucu bazen başarı, bazense kayıp. Her insan kendi hayatında bilinmeyen başarılara sahiptir.
Başarı yaptığın şeyi ya da başarını bir insan topluluğunun duyması demek değildir.
Başarı sizin insanlara giydirmeye çalıştığınız bir kılıftan fazlası değildir.
Başarı bazen kocası ölen eğitimsiz bir kadının tuvalet temizleyerek çocuklarını okutması, bazen aldatılmayı kaldıramadığı için intihar etmek üzere iken annesini düşünüp bununla yüzleşmek, onun için dünyanın sonu gibi olsa da bir evladın intihardan dönüşü, bazen çocuk aklınla bir hayvanı kurtarmak, bazen en yakın arkadaşının zor günlerini atlatmasına yardımcı olmaktır. Başarı sadece Albert Einstein gibi olmak değildir.
Kıvanç Tatlıtuğ’u ağırlasaydık dün eğer programımızda bu cümleleri duymayacağımıza adım kadar eminim. Peki dış görünüşü ve numara yapabilme yeteneğinin ne kadarı başarı diye nitelenebilir?
Hayat kimlere, nelere yakın olmak istediğiniz ile değil insanlardan ve hayattan sizin ne almak istediğiniz ile alakalıdır.
İlk Türk Atom Mühendisi Merhum Ahmet Yüksel Özemre hayatta olsa ve onu konuk etseydik ne konuşacaktı çocuklarla? Eğitim hayatında nasıl yürüyebilecekleri konuşulacaktı. Ya da bir spor kulübünün başkanını getirsek ne konuşulacak? İş hayatından bahsedilecek, stratejilerden vesaire vesaire…
Hayat bilinmezliklerle dolu bir gül bahçesi. Bu bahçeden ne almak istediğiniz sizinle alakalı. Kimisi en gösterişli gülü ister, kimisi için rengi önemlidir, kimisi için yapraklardaki yeşil, kimisi için dikenlerin duruşu, kimisi için de kokusu cezbedicidir.
Erdi Ünver ekranlarda insanlardan çok fazla tepki alan, agresif, kaba, ukala bir karakter izlenimi sergilerken dün yüzyüze geldiğim insan çok farklıydı. Dün Erdi’den kim ne almak istedi ise onu aldı. Bana verdiği ise "Önyargılar saçmalıklardan ibaret bir duvardan ibaret. İnsanlar içlerine girildikçe bambaşka renklerle karşılaştığınız bir deniz ve her insan ondan almanız gereken iyi yada kötü bir mesaj taşımakta." Başkalarını küçümsemeden önce aynaya bakın. Siz başarılı mısınız ki başkalarını başarısızlıkla nitelendirebiliyorsunuz?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Yılmaz İçmen - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber