Bahçeli Alanya'yı il yaptırmalı

BUNDAN

aşağı yukarı 3yıl önce, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nden 8 ay sonra, 18 Ekim 2014 tarihinde kurmaylarıyla birlikte Alanya'ya ziyaret gerçekleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP olarak Alanya’nın il olmasını destekleyeceklerini söylemiş, Alanya'nın bunu hak ettiğini ifade etmişti.

O dönem MHP İlçe Başkanı olan, daha sonra Meral Akşener'e açık destek verdiği gerekçesiyle MHP'den ihraç edilen Cafer Uyar'ın şehrin altın anahtarını takdim ettiği Bahçeli, Türk milletinin gönlünü kazanmaya gayret gösterdiklerini, Alanya'nın ise gönül kazanmadaki çabalarına karşılık verdiğini söylemişti.

Alanya halkının son seçimde Alanya Belediyesi'ni MHP'ye hediye ettiğini belirten Bahçeli, "Alanya’da yaşayan kim varsa, hangi partiden olursa olsun, bize böyle bir ilki yaşattığınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in Alanya’yı il yaptırma sözüne destek veriyoruz. Gazipaşa’dan Kaş’a kadar git git bitmiyor. Alanya’nın il olması en temel hakkıdır. Adem Başkan'ın bu sözünün arkasında durmak, Alanya'yı il yapmak istiyoruz" demişti.

Son ziyaretinde AKP Hükümeti'ne de seslenen Bahçeli, "AKP her yerde bizimle yarışıyor. Gelsin bu yarışa katılsın, Alanya'yı il yapsın. MHP olarak AKP'ye teşekkür ederiz” diye konuşmuştu.

Bahçeli, tam 2,5 yıl sonra bugün yeniden Alanya'ya geliyor.

15 Temmuz hain darbe kalkışmasında gösterdiği feraset, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve AKP iktidarına bu dönemde verdiği destekle Türk siyasetinde kendini bambaşka bir yere konumlandıran ve tam bir Devlet Adamı olduğunu bir kez daha gözler önüne sererek Türkiye Cumhuriyeti'nin sahipsiz olmadığını iç ve dış mihraklara ispat eden Bahçeli, son dönemde, özellikle 16 Nisan'da yapılan Anayasa Referandumu sürecinde yakınlaştığı AKP iktidarına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Alanya'nın özel bir durumu olduğunu anlatıp, Alanya'nın il olmasını sağlamalıdır.

18 Ekim 2014'teki ziyaretinde sarf ettiği kendi ifadesiyle, nasıl ki Alanya halkı Alanya Belediyesi'ni MHP'ye hediye etmiştir, MHP'nin son dönemde Türk siyasetinde yakaladığı konforun da verdiği güçle il olma hakkının Alanya'ya hediye edilmesinde başrol oynayabileceğini, böylece yıllardır il olmayı bekleyen Alanya halkının gönlünde bir kez daha taht kurma fırsatını yakalayabileceğini düşünüyorum.

Kendi memleketi Osmaniye'nin il olmasında başrol oynayan Sayın Bahçeli'nin, Alanya Belediyesi'ni MHP'ye hediye eden Alanya halkına bu jesti yapacağını, en azından, gündeminde hiçbir ilçeyi il yapma projesi olmadığını sık sık vurgulayan AKP Hükümeti'ne bu ricamızı ileteceğini ümit ediyoruz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber