Zehir çetesinin elebaşı bakın kim çıktı

Antalya ile Van arasında tekerlekli sandalye ile uyuşturucu sevkiyatı yapan çetenin elebaşının, Ankara Barosu'na kayıtlı olan ve Antalya'da oturan avukat A.B. olduğu ortaya çıktı

OPERASYONDA yakalanan 13 kişiyle birlikte tutuklanan A.B.'nin, sevkiyatı yönetirken akıllı telefonlardaki WhatsApp uygulamasından yazıştığı, çete elemanlarının teknik takibe takılmamak için konuşmalarında uyuşturucudan 'koyun' diye söz ettikleri belirtildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 18 Ocak'ta Van'dan Antalya'ya eroin getirileceği bilgisine ulaştı. Uyuşturucu sevkiyatının özel bir kargo şirketi aracılığıyla, tekerlekli sandalye içinde yapılacağı belirlendi. Polis, kargonun verilişinden Antalya'ya ulaşıncaya kadarki tüm aşamaları yakından takip etti.

Antalya'ya kargoyla gönderilen tekerlekli sandalyeye gizlenmiş 2 kilo 600 gram eroin ele geçiren polis, sandalye üzerindeki parmak izinden şüphelilerin kimliğini belirledi. Polis ilk olarak A.R.K., A.K., Y.U., E.Ç., E.K., Z.A. ve M.Y.'yi gözaltına aldı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 şüpheli, tutuklandı.

Sonrasında Antalya, Diyarbakır, Hakkari, Bingöl ve Van'da eş zamanlı operasyon düzenleyen polis A.B., M.S.Ü., E.Ü., V.Ü., İ.U., Y.Ö., E.B., Ş.İ. ve N.K.'yı yakaladı. Antalya'ya getirilip ifadeleri alınan 9 şüpheliden A.B., E.B., Y.Ö., Ş.İ., N.K., M.S.Ü. ve İ.U. tutuklandı.

İki ayrı operasyonda tutuklu sayısı 14, ele geçirilen eroin miktarı da 12 kilo 107 gram oldu.

UYUŞTURUCUNUN ADI 'KOYUN'

Çetenin liderliğini Ankara Barosu'na kayıtlı olan ve Antalya'da oturan avukat A.B.'nin yaptığı, sevkiyatı yönetirken akıllı telefonlardaki WhatsApp uygulamasını kullandığı ortaya çıktı. Avukat olduğu için rahat hareket ettiği belirtilen A.B.'nin yakalanınca şok yaşadığı belirtildi. Ayrıca çete üyelerinin de teknik takibe takılmamak için konuşmalarda uyuşturucuya 'koyun' dedikleri öğrenildi.

Avukat A.B.'nin avukatlık ruhsatnamesini, 2 Ocak 2013 tarihinde Ankara Barosu'ndan aldığı kaydedildi.

29 Oca 2015 - 08:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber