Yok böyle pişkinlik! Bakın neden dolandırıyormuş

Adana'da, esnafı gezerek kendisini milli eğitim şube müdürü olarak tanıtıp usta öğretici belgesi ve KOSGEB'ten faizsiz kredi verme vaadiyle 8 kişiyi dolandıran zanlı yakalandı. Zanlının ifadesinde, "Ne yapayım dolandırmadan duramıyorum" dediği öğrenildi

ÇUKUROVA ilçesine bağlı Turgut Özal Bulvarı'nda meydana gelen olayda, sürekli şehir değiştiren ve dolandırıcılıktan kaydı bulunan Mustafa A. (61) Adana'ya gelip bir otele yerleşti. Mustafa A. burada klima, Otomobil tamircisi gibi meslek sahibi olan esnafa giderek önce otomobilinin ya da klimasının bozuk olduğunu söyledi. Sonra esnaf ile samimiyet kurup kendisinin Adana Milli eğitim Müdürlüğü'nde çıraklık ve eğitim merkezinden sorumlu şube müdürü olduğunu belirtip, "Senin usta öğretici belgen var mı? Bu belge olmadan bu işleri yapamaszsın. Ben sana bu belgeyi ayarlarım. Üstelik bu belgeyi aldıktan sonra KOSGEB'ten sana en az 40 bin lira faizsiz kredi verilmesini sağlarım. Ancak bunun için bana 250 lira vermen gerekiyor" diyerek sekiz esnafı dolandırdı. Esnaf, sahte şube müdürüne parayı verdi ancak o günden sonra ne ustalık belgesi için ne de kredi vermek için gelen olmadı. Bunun üzerine esnaf polise başvurdu. Bu durum esnaf ve sanatkarlar odasında da konu edilerek esnafın dikkatli olması gerektiği belirtildi.

ŞEHİR ŞEHİR GEZİYORMUŞ

Mustafa A., pazar günü Turgut Özal Bulvarında bir klima tamircisine giderek aynı yöntemle dolandırıcılık yapmak istedi ancak esnaf daha önce arkadaşı da aynı şekilde dolandırıldığı için zanlıyı oyalayıp polise haber verdi. Sonra zanlıyla polis gelinceye kadar sohbet etti. Bir süre sonra Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri geldi. Zanlıyı yakalayan polis, emniyete götürerek sorguya aldı.

Mustafa A., polise verdiği ifadesinde yaptığı dolandırıcılığı kabul ederek, "Ne yapayım dolandırmadan duramıyorum. Bu bende hastalık olmuş. Benim belirli bir ikamet ettiğim yer yok. Şehir şehir geziyorum. İzmir, Gaziantep, Kırşehir, Kayseri gibi illere gidiyorum" dediği öğrenildi. Polis, zanlıyı sorgunun ardından adliyeye sevk etti.

02 Şub 2015 - 15:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber