Yer Antalya! ’Karını kullandım’ deyince...

Antalya’da 1500 TL alacaklı olduğunu iddia ettiği eski patronu Selim Erdemir’i pompalı tüfekle öldüren Ertan Cincir, "İmam nikahlı karımı kullandığını söyleyince rasgele ateş ettim" dedi

ANTALYA'DA geçen 19 Mayıs günü elektrik tesisatçılığı yapan eski patronu Selim Erdemir’e telefon açan 33 yaşındaki Ertan Cincir, tartışmaya başladı. Tarafların birbirine küfür etmesi üzerine Selim Erdemir, iki arkadaşını da yanına alarak eski kalfası Ertan Cincir’in çalıştığı, Memurevleri Mahallesi’ndeki araç kiralama şirketine gitti. Erdemir Ertan Cincir’i bulamayınca şirket çalışanlarıyla kavga etti. Kavgayı, yanındaki arkadaşları ayırdı. Bunu haber alan Cincir, pompalı tüfekle işyerine geldi. Arkadaşlarıyla otomobile binip ayrılacağı sırada Cincir’in geldiğini gören Erdemir, tekrar araçtan indi. Cincir ise elindeki pompalı tüfekle peş peşe iki kez ateş etti. İlk ateşte kaçmaya çalışan Erdemir, ikincisinde sırtından vuruldu. Erdemir, hastanede yaşamını yitirdi. Olaydan sonra kaçan Cincir ise yakalanıp tutuklandı.

’PARAMI VERMEDİ, KÜFÜR ETTİ’

Hakkında ’kasten insan öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis istemiyle dava açılan Cincir, Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, eski patronunun kendisine küfür ettiğini, ’Karını kullandım’ dediği için tüfekle ateş ettiğini öne sürdü. Erdemir’in yanında 4 yıl çalıştığını anlatan Cincir, savunmasında şunları söyledi: "Kendisinden 1500 lira alacaklıydım. Bu parayı istediğimde sürekli oyalıyordu. Olay günü sabah telefon açıp paramı istedim. Hesap numarası istedi. Ben de verdim. Ancak paramı gün içinde yine yatırmadı. Bunun üzerine akşam saatlerinde tekrar aradım, tartıştık. Parayı ödemeyeceğini söyledi. Sonra benim çalıştığım yere gelmiş. İşyerine gittiğimde beni görünce araçtan indiler. Erdemir üzerime yürüdü, bana küfretti. Karımı kullandığını iddia etti. Nikahsız eşimden iki yıldır ayrıyım. Eşimden bir çocuğum var. Eşim çocuğumuzu da alıp gitmişti. Bu sözleri söyleyince tüfekle rasgele ateş ettim. Öldürme kastıyla ateş etmedim."

’ÇOCUKLARIMI BOYNU BÜKÜK BIRAKTI’

Selim Erdemir’in dini nikahlı eşi Sedef Tilkici ise sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Selim Erdemir’den üç çocuğu olduğunu anlatan Sedef Tilkici, sanığın yalan söylediğini iddia etti. Sanığın düzenli bir işi olmadığını, zaman zaman eşinin yanında günübirlik çalıştığını savunan Tilkici şunları anlattı: "Eşim kendisine acıdığı için zaman zaman çağırıp iş veriyordu. Sanığın eşimden 1500 lira alacağı olduğuna inanmıyorum. Eşimin varsa çok az bir borcu olduğunu düşünüyorum. Ayrıca eşim, Ertan’ın durumuna üzülüyordu. Eşi Ertan’ı terk edip çocuğu da alıp gitmişti. Ertan’ın eşiyle eşimin ilişkisi olduğu iddiası doğru değil. Hatta Ertan karısını öldüreceğini söylüyormuş. Kocam Ertan’ı sakinleştirdiğini anlatıyordu bana. Eşim Ertan’a iş verdi, yardımcı oldu. Karşılığı ise bu oldu. Eşimi sırtından vuran Ertan, çocuklarımı da boynu bükük bıraktı."Duruşmada, olay anında Selim Erdemir’in yanında olan arkadaşları Ali A. ile Gökhan E. de tanık olarak dinlendi. Ali A. ile Gökhan E., ikili arasında tartışma yaşanmadan Ertan Cincir’in pompalı tüfekle ateş ettiğini, ikinci ateşte Selim Erdemir’in sırtından vurulduğunu söyledi. Duruşma diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

30 Tem 2015 - 11:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber