Vurguncu HDP'li yönetici çıktı

Alanya'yı milyonlarca lira tokatlayarak kayıplara karışan şahısın Alanya HDP İlçe Teşkilatı'nda yönetici olduğu öğrenildi

MAHMUTLAR Mahallesi Barbaros Caddesinde faaliyet gösteren "Dıamond" isimli kuyumcu ve emlak ofisi gece operasyonuyla boşlatıldı. Mahmutlar Mahallesinde daha önce bir kuyumcu mağazasında tezgahtar olarak çalışan Şanlıurfa'nın Suruç nüfusuna kayıtlı Halil K, kardeşi ve yeğeniyle birlikte sezon başında Barbaros Caddesinde bir kuyumcu ve emlak ofisi açtı.

Halil K.'nın HDP Alanya İlçe Teşkilatı'nda yönetici olduğu hatta 7 Haziran seçimleri öncesi Mahmutlar'da açılan HDP seçim ofisini açtığı öğrenildi. Bir dükkanı alarak orayı seçim ofisi yapan Halil K. daha sonra ise kuyumcu ve emlak ofisi olarak açtığı dükkanda onlarca kişiyi dolandırarak Alanya'dan kaçtı.

OLAYIN GEÇMİŞi

Cumartesi akşamına kadar her şeyin normal seyrinde gittiği işyeri, o gece diğer günlere nazaran daha erken saatte kapatılıp pazar günü ise hiç açılmadı. Pazartesi günü ödemeli Halil K'ya 2 kilogram altın satan bir firma ödeme olayınca cep telefonuna sarıldı ancak ulaşamadı. işyerini kontrol ettiklerinde ise kapı duvardı.

Aynı kuyumcuya altın satan diğer toptancılarla irtibata geçen ve kimliğini açıklamak istemeyen bu kişi dolandırıldıklarını ve 12 kilogram altınla işyeri sahiplerinin ortadan kaybolduğunu tespit ederek durumu jandarmaya bildirdi. Yapılan araştırmada bu süreçte ayrıca Halik K'nın ortak iş yaptığı İranlı bir işadamında da 2 milyon lira nakit para aldığı öğrenildi. Halil K ve yakınları kaldırdıkları 3 evi Cumartesi gecesi boşalttıkları kuyumcuyu da aynı gece diğer esnaflar dükkanların kapatınca boşaltarak ortadan kayboldukları öğrenildi. İddiaya göre Halil K'nın kendisine ulaşan bir toptancıya ise "Ben Suruçta'yım yüreğin yiyorsa gel altınların al" dediği öğrenildi. Halil K'nın dükkan kirasını ödemediği, oturduğu evin mutfak dolaplarını söküp götürdüğü de iddialar arasında.

30 Tem 2015 - 09:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber