Vinç faciası: 2 ölü, 3 yaralı

İzmir'in Çiğli ilçesinde bir inşaatta yaklaşık 70 metrelik vincin devrilmesi sonucu 2 işçi hayatını kaybetti, 3 işçi yaralandı

Edinilen bilgiye göre olay, saat 18.30 sıralarında, Evka 2 Mahallesi Bülent Ecevit Caddesi üzerinde bulunan inşaatta meydana geldi. 2 blok halinde biri 22 katlı biri 6 katlı inşaat alanında bulunan yaklaşık 70 metre yükseklikteki vinç, henüz belirlenemeyen bir nedenle devrildi. Vinç inşaat alanı ve yanından geçen caddenin üzerine büyük bir gürültü ile çöktü. Bu sırada inşaat alanında bulunan 2 çocuk babası Osman Tok (55) ve Şerafettin Esen vincin altında kalarak hayatlarını kaybetti. Yaralanan işçiler Çetin Yılan, Mehmet Gürbüz ve Doğan Aytayoğlu olay yerine gelen sağlık ekiplerince Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vincin devrilmesi sırasında ise cadde üzerinde bir araç ya da yayanın bulunmaması olası bir faciayı önledi. Vincin devrilmesini uzaktan gören hayatını kaybeden Osman Top'un yakını Tamer Altuntaş, “Burada güvenlik adına hiç bir tabela yok. Ben uzaktan gördüm vincin düşme anını. Bir anda bir toz bulutu kapladı alanı. Osman’ında burada çalıştığını bildiğim için hemen koştum geldim. Gelince kötü haberi aldım. Daha önce çok inşaatta çalıştı tecrübeli bir işçiydi” dedi. Polis ekiplerinin incelemesinin ardından Osman Top ve Şerafettin Esen’in cenazesi İzmir Adli Tıp Morguna kaldırıldı. Öte yandan polis ekipleri vincin neden devrildiğini belirlemek için çalışma başlattı.

17 Haz 2015 - 11:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber