Üzerine benzin dökerek kendini yaktı

Sivas’ta iddiaya göre kredi kartı borcu olan bir kişi, ormanlık alana gidip üzerine benzin dökerek kendini yaktı. Ağır yaralanan şahsın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi

EDİNİLEN bilgiye göre, evli ve 1 çocuk babası Mümtaz Yayman (32) çalıştığı iş yerinden izin alarak dışarı çıktı. Benzin istasyonuna giden Mümtaz Yayman, buradan bir bidon benzin alarak Cumhuriyet Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan Kardeşler Tepesi’ne gidip üzerine benzini dökerek kendini ateşe verdi. Öğle tatili sırasında arkadaşlarıyla Kardeşler Tepesi’ne gezmeye çıkan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şevki Hakan Eren ağaçlık alanda birinin kendisini yaktığını fark etti. Eren ve arkadaşları üzerlerinde bulunan elbiseler ve yerdeki toprakla Mümtaz Yayman’a müdahale etmeye çalıştı. O sırada ormanlık alanda su dolduran itfaiye aracını fark eden Eren ve arkadaşları, itfaiyenin de yardımıyla yangını söndürdü. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından 112 Acil Servis ekipleri ağır yaralanan şahsı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırdı. Yayman’ın kredi kartı borçları yüzünden intihar etmek istediği ve yaklaşık bir ay önce yine intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi. Vücudunun çeşit yerlerinde ikinci derecede yanık olan Mümtaz Yayman’ın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtti. Olaya müdahale eden Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şevki Hakan Eren, tesadüfen olay yerinden geçtiklerini belirterek, “Arkadaşlarla hava almak için Kardeşler Tepesi’ne çıktık. Polis okulunu geçtikten sonra bir ateş yandığını gördük. Yaklaştığımızda bir insan olduğunu fark ettik hemen olaya müdahale ettik. Benzin vardı kişinin yanında bir bidon içerisinde. Hemen müdahalemizi yaptık, ateşi söndürdük, çocuğu kenara çektik. İtfaiye, polis ve ambulansı harekete geçirdik ve hastanemize intikal ettirdik. Şu anda durumu kritik gözüküyor” dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

24 Eyl 2014 - 17:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber