Üç kişiye can verecek

EDİNİLEN bilgiye göre, Alanya’nın Tosmur beldesinde 24 Şubat günü banyoda temizlik yaptığı sırada, hipertansiyona bağlı olarak düşen 39 yaşındaki Hanım Şahin, ailesi tarafından Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

- Akın BAYCAN Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Şahin, yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Hanım Şahin'in 25 Şubat’ta beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine Alanya Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Sezer Uğuz tarafından ailesine organ bağışı teklif edildi. AĞABEYİ ENİŞTESİNİ İKNA ETTİ Beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 39 yaşındaki Hanım Şahin’in ağabeyi Hasan Kaş, kardeşinin eşi Hasan Şahin ile görüşerek organ bağışına ikna etti. Ağabey Kaş’ın, 5 yıl önce böbrek yetmezliği sonucu böbrek nakli olduğu öğrenildi. KARACİĞER VE BÖBREKLERİ ALINDI Ailenin organ bağışını kabul etmesi üzerine önceki gün akşam Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden yola çıkan Operatör Doktor Mustafa Saraçoğlu ve Operatör Doktor Barış Akbuz, saat 19.00 sıralarında Dinek Mevkii’nde karşılanarak polis eşliğinde Alanya Devlet Hastanesi'ne ulaştı. Zamana karşı yarışan uzman ekip, Alanya Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Uğuz'dan hasta hakkında bilgi alarak operasyona başladı. Operasyona Alanya Devlet Hastanesi'nde görevli Anestezi Uzmanı Ercan Yazıcı da 8 kişilik ameliyathane ekibiyle eşlik etti. 3 saat süren operasyon sonrası, bir böbrek Konya Meram Tıp Fakültesi'nde nakil bekleyen bir hastaya götürülürken, bir böbrek ve karaciğer ise Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde nakil bekleyen iki hasta için yola çıkartıldı. Alanya Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Uğuz yaptığı açıklamada, "39 yaşında Hanım Şahin'in beyin ölümü gerçekleşti. Aile ile yaptığımız görüşmenin ardından organlarını bağışladılar. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden gelen ekibin yaptığı başarılı operasyonun ardından alınan bir böbrek Konya'ya, karaciğer ve diğer böbrek ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne gitti. Organ bağışı sayesinde 3 kişinin hayatı kurtulacak" dedi. Şahin’in cenazesinin bugün Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi, Karahasan Uşağı Köyü’nde defnedileceği bildirildi.

#

29 Şub 2012 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber