Telefon dolandırıcılarının 4'ü tutuklandı

Alanya'da kendilerini polis olarak tanıtıp İzmir'deki bir vatandaşı dolandırmaya çalışan 5 şüpheliden, 4’ü çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı

ALANYA'DA kendilerini polis olarak tanıtıp İzmir'deki bir vatandaşı dolandırmaya çalışan 5 şüpheliden, 4’ü çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir’de meydana gelen olayda 66 yaşındaki Birsen U.’ı telefonla arayıp kendilerine polis ve savcı süsü veren 5 şüpheli ile ilgili olarak İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı teknik takip sonucu, şüphelilerin Alanya’da kiraladıkları bir evde kaldıkları tespit edildi.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekiplerine haber verilmesi üzerine sürdürülen takip sonucu, Alanya Postanesi’nde suçüstü yakalanan 28 yaşındaki Mustafa Bayram P., gözaltına alındı. Şüpheli alınan ifadesinde hakkındaki suçlamayı kabul ederken, 32 yaşındaki Şahin K., 22 yaşındaki Ahmet A., 30 yaşındaki Yakup K. ve 28 yaşındaki Erkan Y. ise kaldıkları evde gözaltına alındı.

Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde, kendilerini polis veya savcı olarak tanıttıkları, belirledikleri numaraları arayarak ziynet eşyası yada nakit para istediklerini, kendilerine inanan kişilere hesap numarası vererek dolandırıcılık yaptıkları belirlendi. Şüpheli Mustafa Bayram P.'ın Mersin ve Nevşehir Emniyet Müdürlüğünce arandığı ortaya çıktı.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğinde ifadeleri alınan 5 şüpheli daha sonra Alanya Adliyesi Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına çıkartıldılar. Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığınca 5 kişi tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildiler. Mahkeme Yakup K.’ya(30) denetimli serbestlik cezası verirken, diğer şüphelilerden Mustafa Bayram P.(28), Şahin.K.(32), Ahmet A.(22) ve ErkanY.28), kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak telefon dolandırıcılığı suçlarından tutuklanarak Alanya L.Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildiler.

18 Tem 2014 - 12:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber