Sülale boyu cinsel istismar!

14 yaşındaki Ç.K.’ya teyzesinin eşi, annesinin kuzenleri dahil pek çok kişinin cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü. Sanıklar hakkında toplam 237 yıl hapis cezası istendi

İSTANBUL Büyükçekmece yaşayan 14 yaşındaki Ç.K.’nın başına gelenler duyanları şoke etti. Her şey Ç.K.’nın ailesinin geçtiğimiz Aralık ayında jandarmaya yaptıkları başvuruda bulunmasıyla ortaya çıktı. Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekip, 26 Aralık 2014 tarihinde küçük Ç.K.’yı Bakırköy’de bir sokakta buldu. Ç.K.’nın ifadesi, annesi, babası, abisi, teyzesi, teyzesinin eşinin de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında soruşturma başlatılmasına neden oldu.

Teyzem zorladı

Ç.K. ifadesinde, teyzesi A.K.(51) ve teyzesinin imam nikahlı eşi H.D.(52) ile onların Kamiloba’daki evlerine gittiklerini, teyzesinin kendisini eniştesiyle birlikte olmaya zorladığını öne sürdü. İfadesinde eniştesi H.D.’nin 4-5 kez kendisi ile cinsel ilişkiye girdiğini belirten Ç.K., “Eniştem bana tecavüz etti. Karşı koymaya çalıştım gücüm yetmedi. Teyzem bana yardım etmedi. Evden kaçarak sokağa çıktım, nereye gideceğini bilmeden bindiğim otobüsle Bakırköy’e gelmişim” dedi. Ç.K. ayrıca babası M.K.’nın (55) bu olaydan bir süre önce evlerine gelen annesinin kuzeni olan kardeşler E.Ç. (28) ve R.Ç.’ye (25) kendisini pazarladığını öne sürdü. Bu iki kardeşin, sırayla kaldığı odaya gelerek kendisi ile birlikte olduğunu öne sürdü. Ç.K., babasının kendisini evlerinin yanında bulunan bir şantiyede bekçi olarak çalışan A.Ş.’ye de para karşılığı sattığını söyledi. Ç.K., babası ve abisi B.K.’nın da kendisine cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti.

Annesi doğruladı!

Anne F.K. ifadesinde, eşi M.K.’nın küçük kızları Ç.K.’yı kuzenleri E.Ç. ve R.Ç.’ye pazarladığını doğruladı. Anne F.K., kuzeni R.Ç.’nin kızının odasında bir saat kaldığını, peşinden kardeşi E.Ç.’nin odaya girdiğini söyledi.  Anne F.K., korktuğu için bu duruma ses çıkarmadığını iddia etti.

Teyze de doğruladı!

Ç.K.’nın eniştesi H.D. soruşturma aşamasındaki ifadesinde, Ç.K.’yı kaçırmadığını, bulunduğu ortamdan kurtarmak ve kendisine eş olması için evine götürdüğünü, kızla zorla birlikte olmadığını iddia etti. Teyze A.K. ise yeğeni Ç.K.’nın babası tarafından para karşılığı erkeklere pazarlandığını belirterek, “Gayri resmi eşim H.D. yeğenim ile babasının evinde birkaç kez ilişkiye girdi. Bizim evde de ikisi aynı odada yatıyordu” dedi.

Sperm enişteye ait

Ç.K.’nın polis tarafından bulunduğu gün üzerinde bulunan eşofman ve kazağının Adli Tıp Kurumu’na yollandığı, gelen raporlarda eniştesi H.D.’ye ait sperm hücresinin eşofmanın üzerine görüldüğü belirtildi. Soruşturma sonucunda baba M.K., enişte H.D., akrabaları R.Ç. ve E.Ç. ile komşuları A.Ş. sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemede 28 Aralık 2014 tarihinde tutuklandı.

8 yıldan 52.5 yıla kadar hapis

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 5’i tutuklu toplam 8 kişi hakkında iddianame düzenleyerek dava açtı. İddianamede kardeşler Ç.K. ve D.K. mağdur, baba M.K., anne F.K., abi B.K., teyze A.K., enişteleri H.D., annelerinin kuzenleri R.Ç. ve E.Ç. ile komşuları A.Ş. şüpheli olarak yer aldı. Bu kişiler hakkında, “Cebir ve tehdit yoluyla yakın akraba olan çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “Yakın akraba olan çocuğu fuhuşa teşvik etme”, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından 8 yıldan 52.5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Abla: 11 yaşındayken beni 650 liraya sattılar!

Ç.K.’nın ablası D.K. da (27) ifadesinde, 10 yaşında iken babası M.K. tarafından para karşılığı pazarlandığını söyledi. D.K., polise verdiği ifadede, “Ben 10 yaşındayken babam evde bir arkadaşıyla içiyordu. İçine beyaz bir hap attığı kolayı bana içirdi. Başım döndü. Beni odaya gönderdi. Bu sırada babamın arkadaşı odaya gelerek benimle cinsel ilişkiye girdi” dedi. D.K., 11 yaşındayken babasının kendisini 650 TL karşılığı E.Ç.’ye verdiğini, E.Ç. ile geçen yıla kadar karı-koca hayatı yaşadığını, bu birliktelikten 4 çocuğu olduğunu söyledi. E.Ç. ile anlaşamadığı için geçen yıl babasının evine geri geldiğini belirten D.K., bu süreçte babasının kendisini iki defa erkeklere pazarlamaya çalıştığını ama bunu yapmadığını belirterek, “Abim B.K.’da benim erkeklere pazarlanmama aracılık ediyordu” dedi.

Pedagog: Benimle göz teması kurmuyor

İkinci duruşmada ifade değiştiren Ç.K. “Eniştem H.D., benim içtiğim biranın içine ilaç katmış, ben kendimden geçtim. H.D. beni kullandı, ben de evinden kaçtım. Annem, babam, kardeşim ve diğer sanıkların bana herhangi bir cinsel saldırısı olmamıştır, onlardan şikayetçi değilim. Eniştem H.D. ve teyzem A.K.’dan şikayetçiyim. Teyzem eniştemle yatmam için beni zorladı, bana dayak attı” dedi. 10 Temmuz tarihinde görülen üçüncü duruşmada H.D.’nin tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, baba M.K., kuzenleri R.Ç. ve E.Ç. ile komşuları A.Ş.’nin tahliyesine karar verdi. Ç.K.’nın ifadesi üzerine görüşü sorulan pedagog, “Sanıklar arasında aile bireyleri olduğundan psikolojik baskı altında kalarak ifadesini değiştirdiğini düşünüyorum. Ben kendisiyle görüştüğümde babası ve abisinden şikayetçi olmadığını, onların bir şey yapmadığını söyledi. Ancak bunları söylerken göz temasından kaçınmaktadır. Bu sebeplerle kovuşturma aşamasındaki beyanında samimi olmadığını düşünüyorum” dedi.

25 Tem 2015 - 09:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber