Soru ve cevaplarla yakalandı ama...

2012 yılında Ankara’nın Mamak ilçesindeki bir okulda girdiği KPSS’de, üzerinde sorular ve cevaplarıyla yakalanan aday hakkında hiçbir adli işlem yapılmadığı ortaya çıktı

2010’DA gerçekleştirilen KPSS’deki soruların çalınmasıyla ilgili savcılık soruşturması devam ederken, 2012’deki KPSS’de sorular ve yanıtlar olduğu halde yakalanan bir adaya hiçbir adli işlem yapılmadığı ortaya çıktı. Dönemin ÖSYM Başkanı Ali Demir’in bizzat giderek el koyduğu olay hakkında savcılığın “kovuşturmaya yer olmadığı” kararı verdiği anlaşıldı.   Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 2010’daki KPSS’de usulsüzlük yapıldığı iddiaları kapsamında devam eden soruşturmada 3. dalga operasyonlar başlatılırken, yeni gelişmenin yaşandığı ortaya çıktı. Milliyet’in aldığı bilgiye göre, 2012’de Ankara’nın Mamak ilçesindeki bir okulda KPSS’ye giren M.K. adlı bir aday, soruları yanıtlarken şüpheli hareketleri nedeniyle sınav salon gözetmeninin dikkatini çekti.  
SORULAR VE CEVAPLAR ŞİFRELENDİ!
M.K.’nın şüpheli hareketlerinin devam etmesi sonrasında sınav salon gözetmeni müdahale ederek sınavın sonlandırılması için girişimde bulundu. Aday M.K.’nın elndeki bir kağıttan bakarak soruları yanıtladığının anlaşılması üzerine salon gözetmeni sınav bina sorumlusuna bilgi verip gelişmeleri aktardı. Kopya çektiği iddiasıyla salondan çıkartılan M.K.’nın üzerinde yapılan ilk aramada sınav soruları ile yanıtlarının şifreli olarak yazılı olduğu anlaşıldı. Kopya notların bulunduğu kağıtta sınav sorularının “iki kelime”, yanıtların da “bir” kelime olarak şifrelendiği görüldü. 
EMNİYETTE SORGULANDI
Kopya notların bulunduğu kağıttaki şifreli soru ve yanıtların aynı sınavda sorulan soru ve yanıtlarla örtüştüğü anlaşıldı. Gelişme, sınav bina sorumluları aracılığıyla KPSS’nin hazırlanıp gerçekleştirilmesinden sorumlu olan dönemin ÖSYM Başkanı Ali Demir’e de iletildi. ÖSYM Başkanı Demir, bizzat olay yerine gelerek kopya olayı ile ilgili bilgi aldı. Olay yernde bilgisine başvurulan M.K. kopyayı kimden aldığını açıklamadı. M.K. hazırlanan tutanakla birlikte “KPSS’de kopya çektiği” iddiasıyla sorgulanmak üzere Ankara Emniyeti Mali Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Mali Şube’de sorgulanan şüpheli M.K., hernagi bir bilgi vermeyince savcılığın talimatı sonrasında hemen adliyeye sevk edildi.  
DOSYA KAPATILDI
Adliyede sorgulanan M.K. hakkında yapılan adli işlemler kapsamında serbest bırakılırken, savcılık kopya olayı ile ilgili başlattığı soruşturmada, “kovuşturmaya yer olmadığı” kararını vererek dosyanın kapatılmasını sağladı. Halen KPSS soruşturmasını yürüten savcılık, bu olayın yeniden incelenmesi amacıyla harekete geçti. Bu çerçevede, kopya olayının şüphelisi olan M.K.’nın bağlantılarının geriye dönük tespiti amacıyla çalışma yapıldığı öğrenildi.

31 May 2015 - 11:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber