Şok! 4 kızına birden...

İki kızını taciz eden babaya en az 15 yıl istendi

ZEYTİNBURNU'NDA bir evde yaşandığı öne sürülen cinsel taciz 11 yaşındaki B.’nin durumu ablası ve teyzesine anlatmasıyla ortaya çıkmıştı. Baba M.Y. ile aynı evde yaşayan 11 ve 13 yaşlarındaki kızları B. ve Ö. ile ilk eşinden olan kızı N. savcıya verdikleri ifadede babalarının tacizine uğradıklarını, ablaları A.Y. ve kardeşleri L.’nin de tacize maruz kaldığını ileri sürdüler.

Edinilen bilgiye göre; Kızların şikâyetiyle gözaltına alınan baba M.Y., “iftiraya uğradığını” savundu ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Avukatın başvurusuyla mahkeme, M.Y.’ye kızlara yaklaşma yasağı koydu.

‘İSTİSMAR İKİ AY SÜRDÜ’

Soruşturmayı yürüten Bakırköy Savcılığı’nın talebiyle, Ankara ’da yaşayan 37 yaşındaki A.Y.’nin de ifadesi alındı. Diğer kardeşlerinin ifadesini doğrulayan A.Y. babasının kendisini de defalarca istismar ettiğini ve dövdüğünü, annesini öldürmekle tehdit ettiğini ve bunun iki ay sürdüğünü ileri sürdü. Babasının taciz ve istismarından kurtulabilmek için halasının oğluyla evlenmek zorunda kaldığını da iddia eden A.Y. kız kardeşi N.’nin de tacizler nedeniyle intihara kalkıştığını savundu.

KIZLARIN PSİKOLOJİSİ BOZULMUŞ

Öte yandan 11 ve 13 yaşlarındaki Ö. ve B. adlı kız kardeşlerle ilgili hazırlanan psikolojik raporda çocukların tacizden etkilendikleri belirlendi. Raporda şu ifadelere yer verildi: “Görüşmede kişi babası tarafından taciz edildiğini ifade etmiştir. Kişi taciz sonrasında yemek yemede artış, uyku uyuyamama, geceleri kabus ve sürekli ağlama gibi davranışlar görüldüğünü belirtmiştir. Bu da kişinin yaşadığı olayın etkisi altında olduğunu, ruhsal olarak olaylardan etkilendiğini göstermektedir.”

Kızların avukatı Ayten Ağırdemir ise savcılığa dilekçe vererek baba M.Y.’nin kızlarını tehdit ettiğini öne sürdü. Avukat Ağırdemir, dilekçesinde A.Y.’nin babasının gönderdiği akrabalarınca ifadesini geri çekmeleri, çocukları teslim etmesi için tehdit edildiğini vurguladı. Ağırdemir, M.Y.’nin, yaklaşması yasaklanan kızlarının okuluna giderek, üç kızıyla görüşmek istediğini, B. ile görüştüğünü ve eve götürmek istediğini, çocuğun durumu okul müdürü ve rehberlik öğretmenine iletmesi üzerine okuldan uzaklaştırıldığını ve o günden beri okula gidemediklerini kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı devreye girerek, M.Y.’nin beş kızını geçen cuma günü koruma altına aldı.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla baba M.Y.’nin evinde polis arama yaptı. Aramada bir silah bulundu. Fakat dosya, ‘Silah bulundurmak’ iddiasıyla ayrı işlem gördü. Savcıya yeniden ifade veren baba M.Y. aramada evinde ruhsatsız silah bulunmasına, kızlarının şikâyetçi olmasına ve geçmişte bir kan davasından ötürü 12 yıl hapis yatmış olmasına rağmen nöbetçi savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İKİ KIZINI TACİZDEN DAVA AÇILDI

M.Y. hakkında, “Kızları Ö. ve B.’ye odalarına girerek, göğüslerini ve cinsel organlarını ellediği, kendi cinsel organını kızlarının cinsel organlarını sürttüğü” iddiasıyla Türk Ceza Kanunu’nun 103. maddesinde düzenlenen ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan en az 15 yıl hapis cezasıyla istemiyle dava açıldı. Bakırköy 16. Asliye Ceza Mahkemesi, geçen 15 Temmuz’da aldığı kararında, istenen ceza bakımından bu suçun yargılamasının ağır ceza mahkemesinde görülmesi gerektiğini belirterek, görevsizlik kararı verdi. Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi de davayı kabul ederek, ilk duruşma için 29 Ocak 2015’e gün verdi.

Avukat Ayten Ağırdemir, sanık babanın hâlâ tutuklanmadığını belirterek, “11 ve 13 yaşlarında iki çocuk bunu tahayyül bile edemez, bunu senaryolaştıramaz. Babasından mahrum kalacağını bile bile bunu kurgulayamaz. Bu tür suçlarda en az yalanın çocuklar tarafından söylendiği yönünde bilimsel görüşler vardır. Daha önceden baba yetişkin kızlarına da küçük yaştayken tacizde bulunmuş. Buna rağmen hâlâ tutuklanmadı. Bu tür suçlarda delil varken tutuklanmayacaksa, çocuklar hukuki güvenlik hissetmeycekse kim ne zaman hukuka güvenip de müracaat edecek. Yargı özellikle cinsel suçlarda böyle bir güven vermiyor."

31 Ara 2014 - 10:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber