Silahlı saldırıya uğrayan doktor hayatını kaybetti

Samsun'da görev yaptığı hastanede silahlı saldırıya uğrayan doktor hayatını kaybetti

SAMSUN'DA görev yaptığı hastanede silahlı saldırıya uğrayan doktor kurtarılamadı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Samsun Valisi İbrahim Şahin olayın ardından hastaneye giderek olayla ilgili bilgi aldı.

Olay, Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimlik İdari Kat koridorunda yer alan doktorlara ait soyunma odası önünde meydana geldi. Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı 56 yaşındaki Dr. Kamil Furtun, hastane içinde koridorda yürüdüğü bir sırada hasta yakını olduğu öğrenilen ve daha önce hastanenin kantininde çalıştığı ileri sürülen 30 yaşındaki İsmail Koyun'un silahlı saldırısına uğradı. Doktor Furtun, saldırıda ağır yaralanırken, silahlı saldırgan kaçtı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, olay yerinden kaçan silahlı saldırgan İsmail Koyun'un İlkadım ilçesi Kışla Mahallesi'nde olayda kullandığı el yapımı 1 adet 7.65 mm çaplı tabancayla birlikte yakaladı. Şüpheli sorgulanmak üzere Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Görgü şahitleri yaşadıkları olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadılar. Ağır yaralanan ve aynı hastanede ameliyata alınan Dr. Kamil Furtun için hasta yakınları ve personel gözyaşına boğuldu. Hasta yakınları Dr. Furtun için dua ettiler.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastaneye cihaz taşındı. Kızılay Kan Merkezi kan aracıyla doktor için kan getirirken, vatandaşlar da kan bağışı için seferler oldular.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Aksoy, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Dursun Mehel, İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu hastaneye giderek olayla ilgili bilgi aldılar.

Ancak, Dr. Kamil Furtun yapılan müdahalelere rağmen ameliyathanede hayatını kaybetti. Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan acı haberin ardından hastane önünde yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımız yoğun tempoda çalıştılar. Arkadaşımızı kurtaramadık. Hepimizin başı sağ olsun" diyerek saldırıyı kınadı.

29 May 2015 - 18:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber