Sahte evrak operasyonunda 78 Gözaltı

Antalya polisinin 11 ilde sahte evrak yaptığı iddia edilen suç örgütüne yönelik eş zamanlı düzenlediği operasyonda 78 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, bir grubun sahte evrak düzenlediği bilgisini aldı. Ekipler, 7 ay yaptıkları teknik ve fiziki takibin ardından Antalya, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Van, Elazığ, Bursa, Bitlis, Hakkari, Mersin ve Şanlıurfa'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 78 kişi gözaltına alınarak Antalya'ya getirildi. Sorguları yapılan zanlılardan 60'ı ikmalen adliyeye sevk edilmek üzere serbest bırakıldı. Zanlılardan 18'i ise mevcutlu olarak 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, sahte belgede sahtecilik ve sahte belge düzenlemek' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Zanlıların sahte belgeleri basmak için Antalya'da kurdukları matbaa da polis tarafından basıldı. Burada yapılan incelemelerde çok sayıda sahte belge ele geçirildi. Örgütün sahtesini sahte üniversite, lise diploması, özel güvenlik sertifikası, çıraklık, ustalık belgesi, transkript, mesleki yeterlilik sertifikası ve ehliyet düzenlediği öğrenildi.

Örgütten sahte belge alan kişilerin kamu ve özel kurumlara iş başvurusu yaptığı, ismi açıklanmaya iki kişinin sağlık sektöründe sahte belgelerle işe başladığı belirlendi. Bunlardan birinin Bursa'da ambulans şoförlüğü yaptığı, yine başka bir kişinin hemşirelik okulunu yarım bırakmasına rağmen örgütten sahte yeterlilik belgesi alarak göreve başladığı iddia edildi. Suç örgütünün sahte belgelerin önemine göre müşterilerinden 2 bin 500 lira ile 10 bin lira arasında para aldığı tespit edildi.

29 Mar 2013 - 14:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber