Polislere operasyon: 13 gözaltı

Antalya’da paralel operasyonunda ailelerin bekleyişiAntalya Emniyet Müdürlüğü tarafından 'paralel yapı' iddialarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 polis memurunun eşleri ve yakınları, TEM şubesi yakınında bekliyor.

GÖZALTINA

alınan AntalyaEmniyet Müdürlüğü İstihbarat eski Müdür Yardımcısı Bülent Elaldı’nın eşi Şengül Elaldı, "Eşlerimizin arkasındayız. Bütün işlemleri savcılardan izin alarak yaptılar" dedi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü(TEM) ekipleri Cumhuriyet savcılığının usulsüz dinlemelerle ilgili soruşturması kapsamında Antalya, Mersin, Hatay, Şanlıurfa ve Diyarbakır'daki operasyonlarda istihbarattan sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı, eski Antalya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü ve yardımcısı ile komiser, komiser yardımcısı ve polis memurları olmak üzere 14 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan polislerin yakınları da yakınlarını görebilmek için TEM Şube Müdürlüğü’ne geldi. Eşlerden bazılarının bebek arabalarıyla gelmeleri dikkat çekti. "EŞİMİN ARKASINDAYIM" Gözaltına alınan Antalya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Eski Müdür Yardımcısı Bülent Elaldı’nın eşi Şengül Elaldı da eşini görebilmek için TEM Şube Müdürlüğü’nde bekleyişine devam ediyor. Gazetecilere açıklama yapan Şengül Elaldı, böyle bir operasyonun uzun zamandır beklediklerini kaydederek, eşinin arkasında olduğunu söyledi. Elaldı, "Arkadaşlarımın eşleri ve benim eşimin bir hukuksuz işe karıştığını düşünmüyoruz. Onların arkasındayız. Yaptıkları her işi hukuk ve kanun çerçevesinde yaptılar. Gece gündüz çalıştılar. Uğraştılar bu vatan için. Eşim bir çok operasyonda yer aldı. İstanbul’da da çalıştı. Bizim hiç hafta sonumuz olmadı. Ama bu süreç başladıktan sonra eşlerimizin yerini 4-5 kere değiştirdiler. Sonra merkeze aldılar.En son bir şubede nöbet tutturuyorlardı. Usulsüz dinlemelerle ilgili gözaltı olacağını duymuştuk. Bu zamana kadar hiçbir şeyi usulsüz dinlediklerini düşünmüyorum. Hep savcılardan izin alarak yaptılar. Eşlerimizin arkasındayız" dedi. "AİLELERİNE HARAM LOKMA YEDİRMEDİLER" Gözaltındaki polislerin ailesine haram lokma yedirmediğini ifade eden Elaldı, "Her zaman aldığı maaşın hakkını verebilmek için gece gündüz çalıştı. Antalya’ya geleli dört yıl oldu, hiç bir yeri gezemedik. Eşim hafta sonu bile çalıştı. Sadece bu süreçte evde kaldı. O zaman çocuklarla birlikte zaman geçirdik. Onun haricinde birlikte zaman geçiremedik. Takdiri ilahi. Allah büyük. Sonunda hak yerini bulacak. Bütün millet bu süreçte kimlerin haklı, haksız olduğunu görecek" diye konuştu. "MÜDÜRÜM AŞAĞIDAYIZ SİZİ ALACAĞIZ" Eşinin gözaltına alınma süreci hakkında da bilgi veren Elaldı, "Evdeydik. Bu sabah aradılar. ‘Müdürüm, aşağıdayız sizi alacağız’ dediler. 'Asayiş şubedeniz' dediler.Eşim hazırlandı, aldılar ve gittiler. Kelepçe takmadılar. Evde arama yapılmadı" diye konuştu. ..

29 Eyl 2014 - 16:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber